Sodražica

Ansambel Roka Žlindre priredil uspešnico Slavka Ivančiča – Dober dan

Ansambel Roka Žlindre in Slavko Ivančič
Ansambel Roka Žlindre in Slavko Ivančič

Ribnica – Člani Ansambla Roka Žlindre so s primorsko legendo priredili njegovo uspešnico Dober dan in zanjo že posneli videospot.

Ansambel Roka Žlindre in Slavko Ivančič

Ansambel Roka Žlindre in Slavko Ivančič

Ribničani so veseli ljudje, ki znajo sebe in druge vedno in povsod zabavati. Tudi z glasbo. In nič čudnega ni, da je v deželi, od koder prihaja tudi legendarni Franc Mihelič, veliko muzikantov, ki znajo opozoriti nase z lastnim glasbenim slogom. Ansamblu Roka Žlindre je to uspelo že, ko so se podali na prve festivale narodno-zabavne glasbe, in še posebno ko so s primorsko skupino Kalamari leta 2010 zmagali na Emi in Slovenijo zastopali na Eurosongu s skladbo Narodno-zabavni rock. Deset let mineva letos od ustanovitve ansambla, ki je v tem času poskrbel že za veliko uspešnic, po katerih jih oboževalci takoj prepoznajo in s katerimi se ne izgubljajo v povprečju. Med njimi so tudi skladbe Lupčka mi je dala mala, Moj Pepi, Zate, Zanalašč, Srce pa še vedno hrepeni. Pa še mnogo drugih skladb je nastalo v zadnjem času in jih bodo uvrstili na svojo peto zgoščenko, ki bo izšla še letos. Novembra pa bodo 10-letnico delovanja zapečatili na koncertu z naslovom Mi ga pa žlindramo. In praznovanje zagotovo ne bo minilo brez primorske legende Slavka Ivančiča, ki ima za seboj že 40 let glasbenega ustvarjanja.

Ivančič je najprej pel v skupini Faraoni, kot pianist je spremljal pevca Danijela Popovića, na pobudo že preminulega Danila Kocjančiča pa se je pridružil skupini Bazar. Še uspešnejši je bil, ko se je odločil za samostojno kariero in pustil v glasbeni zakladnici veliko hitov. Spomnimo samo na skladbe z naslovom Črta, Solinar, Portorož 1905, Kar je res, je res, Ko mene več ne bo pa tudi na skladbo Dober dan. In prav pri slednji so Ribničani in Primorci našli stične točke in to pesem priredili v narodno-zabavno vižo, pri kateri sodeluje tudi Ivančič, ki je za Roka Žlindro, kot pravi, prvi glas Primorske. »Njegove pesmi, njegov glas in preprostost so nam že dolgo všeč, zato smo presrečni, da je privolil v skupni projekt.« Od ideje do realizacije je sicer minilo nekaj časa, a zdaj je izdelek že mogoče slišati tudi na youtubu. Ker je pesem Danila Kocjančiča in Draga Misleja, ki je zanjo napisal besedilo, že skoraj zimzelena popevka, je bilo mogoče takoj čutiti, da bo odlično zvenela tudi v narodno-zabavnih ritmih. Njeni verzi: »Kakor da se sliši glas morja, kdo igra, kdo igra,« pa zdaj zvenijo v ritmih polke. »Na srečo je bila ideja takoj všeč tudi Slavku, zato je potem snemanje v studiu steklo kar hitro,« je razkril harmonikar Rok Žlindra. In kje so Ribničani in Primorci skladbo posneli? Nikjer drugje kot v studiu Mihelič v Sodražici, kjer so nastale že številne druge uspešnice, prav tako so za priredbo pesmi Dober dan posneli videospot.

Vir: slovenskenovice.si

Komentiraj