Koledar dogodkov Ribnica

Met krompirja v oddaji Vid in Pero šov – sobota, 2.11.2013, ob 21h na POP TV

Vid in Pero ŠOV
Vid in Pero ŠOV
Vid in Pero ŠOV

Vid in Pero ŠOV

Družba nemškovaških fantov in deklet je letos organizirala zapovrsti že 7. tekmovanje v metu krompirja. Gre za družabno zabavni dogodek z obiskom nekaj par sto gledalcev in tekmovalcev. Tekmovanje postaja vsako leto bolj odmevno, saj se ga udeležujejo tekmovalci ne samo iz ribniški doline.

Dogodek je tudi medijsko dobro podprt, saj je predstavljen oz. so o njem pisali na Radio1, Radiokrka, Dolenjski List, Kočevje TV, R-Kanal, RTVSLO,…

Na pobudo POP TV pa je druščina dobila povabilo, če bi tekmovanje predstavili v oddaji VID in PERO ŠOV. Stvar so vzeli resno in se povabilu z veseljem odzvali. Po neuradnih informacijah, naj bi v oddaji nastopil tudi letošnji zmagovalec, ki je moral za zmago vreči krompir zavidljivih 95,3m.

Kako bo vse skupaj izgledalo, pa si lahko ogledate jutri, v soboto 2. novembra 2013, ob 21h na POP TV.

Kako se je vse skupaj začelo?

Bilo je že kar nekaj časa nazaj. Pisalo pa se je leto 2007, avgust. V lokalni gostilni so se v petek zvečer dobili trije fantje in med različnim pogovorom je beseda nanesla tudi na to, kdo več vrže kakšno stvar. Pogovor se je najbolj razvnel med dvema. Vsak pa je trdil, da je najboljši. Kako le ne, saj je bil eden bivši rokometaš, drugi pa samozavesten v svoje sposobnosti. Le kako ne bi bil, ko pa je le te sprobal na snežnih kepah, ki so letele daleč čez strehe bližnih hiš in skednjev. Vsak je trdil svoj prav in ker se ni videlo, da bi prišla “skup”, so se zmenili, da vsak svoje sposobnosti preverita kar naslednji dan.

Kako pa, hm…. Sledila je stava. Ker se ravno v tem času v Nemški vasi izkoplje krompir, sta se odločila, da je zmagovalec tisti, ki ga dlje vrže, poraženec pa mora dati za odojka. Za trenutek so se pogledali in takoj strinjali. Super ideja, jutrij ob 14h pri cerkvici sv. Lenarta.

Določili so še pravila tekmovanja in sicer tako, da mora vsak s seboj prinesti svoj krompir ter, da ima na voljo le en met. Zato je bilo pomembno, da se vsak pred metom dobro ogreje in psihično pripravi, saj popravnega izpita ni.

Prvi met krompirja je bil izveden pred enim merilcem in enim gledalcem, kateri se je naključno znašel na sosednji njivi. Zmagal je U.K., ki je svoj krompir vrgel zavidljivih 91 metrov, kar je merilec zmeril v korakih. Poraženec M.P. pa je moral dati za odojka.

Že naslednje leto, pa je družba nemškovaških fantov in deklet organizirala tekmovanje za širšo množico in tako se je rodilo tekmovanje v metu krompirja.

Komentiraj