Črna kronika

V lokalu v Dolenjih Lazih 26-letnik do smrti zabodel 55-letnega podjetnika

Žrtev krvave tragedije je tast voditeljice Nuše Lesar. Foto: DL
Žrtev krvave tragedije je tast voditeljice Nuše Lesar. Foto: DL

Dolenji Lazi –  Po sporu in pretepu v lokalu Krajec v torek pozno zvečer je 26-letnik odšel po nož in v vrat zabodel 55-letnega gosta lokala v Dolenjih Lazah pri Ribnici. Domačina, ki ga someščani opisujejo kot uspešnega podjetnika in nekonfliktnega človeka, so reševalci odpeljali v ribniški zdravstveni dom, vendar pa so bile poškodbe prehude in je umrl kmalu po napadu.

Reševalci mu niso mogli pomagati

Gostilna Krajec, kjer se je zgodil umor

Gostilna Krajec, kjer se je zgodil umor

Na ljubljanski policijski upravi so včeraj potrdili, da so jih iz Ribnice na pomoč poklicali dvajset minut čez enajsto zvečer. Povedali so jim, da sta se v lokalu v Dolenjih Lazah stepla domačina, med pretepom pa je 26-letni gost lokala 55-letnega zabodel z nožem. »Po dejanju je osumljenec kraj zapustil, poškodovanca pa so z reševalnim vozilom odpeljali v ribniški zdravstveni dom. S takojšnjim zbiranjem obvestil in preiskavo so policisti osumljenca izsledili okoli 00.45 in mu odvzeli prostost. Poškodovani je za posledicami poškodb umrl,« je včeraj pojasnila Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

Po naših neuradnih informacijah naj bi 26-letni Matej O. z nožem v vrat zabodel uspešnega ribniškega podjetnika, 55-letnega Toneta P. Po neuradnih podatkih naj bi med žrtvijo in njegovim krvnikom najprej prišlo do povsem nepotrebnega barskega spora in pretepa, nato pa naj bi Matej O. skoraj tri desetletja starejšega Ribničana zabodel in pobegnil. Domačini lokal, v katerem je prišlo do tragedije, sicer opisujejo kot povsem miren bar, v katerem pa je zadnjih nekaj mesecev, ko je najem lokala prevzela nova lastnica in ga prenovila, obisk zrasel, tako da je ob večerih precej poln.

Izsiljeval in s silo vdrl v lokal

Povod za spor naj bi bil žalostno banalen. Matej O. naj bi pristopil do žrtvinega prijatelja, električarja, ki so mu neznanci pred kratkim ukradli orodje. V zameno za 500 evrov mu je ponudil informacije o tatovih. Tedaj naj bi se Tone P. razburil in mu dejal, naj njegovega prijatelja nikar ne izsiljuje, ter ga odrinil. Prišlo je do manjšega pretepa, po katerem so ostali gostje lokala Mateja O. in Toneta P. razdvojili, 26-letnik pa naj bi nato lokal zapustil in odšel po nož. Ko se je vrnil, mu niso pustili v lokal, vendar ga to ni ustavilo in je v prostore vlomil s silo. Odšel naj bi naravnost do svoje žrtve in Toneta P. zabodel v vrat.

Policisti so Mateja O. v preteklosti že obravnavali zaradi nasilnih kaznivih dejanj, tokrat pa so ga aretirali zaradi kaznivega dejanja uboja. Nekaj časa se je pred policisti sicer skrival, poldrugo uro po uboju pa so ga prijeli v bližini njegovega doma. Pridržali so ga, kriminalisti pa s preiskavo vseh okoliščin uboja včeraj še niso zaključili.

Predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana Nataša Pučko o dogodku

Svet24.si: Pokojni Tone je bil tast voditeljice oddaje Svet na Kanalu A Nuše Lesar

Žrtev krvave tragedije je tast voditeljice Nuše Lesar. Foto: DL

Žrtev krvave tragedije je tast voditeljice Nuše Lesar. Foto: DL

Dolenji Lazi pri Ribnici so bili prizorišče tragedije, ki je pretresla Ribnico: 26-letni dobri znanec ribniške policije je z nožem prerezal vrat 55-letnemu ribniškemu podjetniku. Žrtev, ki napada ni preživela, je bil mož in oče dveh otrok, od pred nedavnim tast voditeljice oddaje Svet na Kanalu A Nuše Lesar in bi v kratkem postal dedek, saj hči pričakuje otroka.

Žrtev je bil Tone Pogorelec, lastnik podjetja Blesk2, ki se ukvarja z gradbenimi deli. »Sploh ni bilo slišati kakšnega prepira ali hrupa. Tudi sicer nikoli nismo imeli nobenih težav. Gre za mirno vaško gostilnico,« je povedala Nataša Krajec, solastnica družinske hiše in lokala, ki je prizidek hiše in ga ima v najemu Sonja Levstek.

Čeprav je bila Nataša v noči tragičnega dogodka doma, ni ničesar slišala. »Šele zjutraj mi je sin, ki je še gledal televizijo, ko sem šla spat, povedal, da sta prišla policija in reševalno vozilo,« je povedala. Kaj se je zgodilo v hiši, medtem ko je sama mirno spala, je zvedela šele v službi. »Nisem mogla verjeti. Še zdaj sem pretresena,« je povedala.

In kaj se je zgodilo?

Po neuradnih podatkih in pripovedovanju ljudi naj bi 26-letni Matej Oražem začel »težiti« Tonetu že kmalu po tem, ko je ta s kolegom vstopil v lokal. Nekateri pravijo, da naj bi Matej nekoč delal pri Tonetu in da sta imela nerazčiščene zadeve iz preteklosti. Te naj bi bile razlog za to, da je Matej, ki naj bi Tonetu očital, da slabo plačuje delavce, zapustil lokal in se nato vrnil z velikim nožem ter Tonetu, čeprav so Mateju to priče dogodka skušale preprečiti, prerezal vrat. Vendar pa smo iz bolje obveščenih virov zvedeli, da med njima naj ne bi bilo nobenih nerazčiščenih zadev in da je bolj po nesreči prišlo do tragičnega dogodka. »Tonetu je hotel bolj groziti, kot pa ga poškodovati,« pravi naš vir. Sicer pa v poročilu PU Ljubljana piše, da je prišlo med njima do pretepa, v katerem je bil Tone zaboden. Preiskava o tem, kaj se je v resnici zgodilo, še poteka. Kot pravijo v Ribnici, je bil Tone Pogorelec korekten delodajalec, Matej Oražem pa problematičen fant, ki naj bi »delal samo za policijo«, toliko kazni naj bi namreč imel.

Vir: dnevnik.si in svet24.si

Komentiraj