Črna kronika

Policija našla pobegle otroke iz ribniške rejniške družine

Policija
Policija

Ribnica – Policija je včerja (28.8.2014) dopoldne iskala deklici, stari 11 in 14 let, ter 9-letnega fantka iz Ribnice. Otroci so iz rejništva odšli okoli 6. ure zjutraj, in sicer z dvema kolesoma (prvi bele barve in drugi moder). Nazadnje so jih videli v kraju Selo pri Moravčah na regionalni cesti proti Želodniku, so zapisali na spletni strani policijske uprave Ljubljana.

Policija

Policija

CSD v Ribnici je spremljal otroke

Ne vem, kaj se je zgodilo, pri rejništvu je vedno neko ozadje. To družino smo spremljali redno, ves čas smo bili v stiku z otroki. Razmere v družini so bile urejene, saj, da bi kdo postal rejnik, gre skozi določene postopke,” je za MMC dejala Centra za socialno delo (CSD) Ribnica Majda Vrh, takrat, ko je policija otroke še vedno iskala.

O razlogih pobega treh otrok ni hotela ugibati, prav tako ni želela posredovati drugih informacij, ki bi pojasnili ozadje pobega otrok na kolesih.

Policisti so našli iskane otroke žive in zdrave na območju Kočevja. Zahvaljujejo se vsem, ki so pomagali z informacijami.

Spomnimo

Ribnica, 28. avgusta (STA) – Rejniki in policija pogrešajo tri otroke, ki so v rejništvu v Ribnici. Deklici sta stari 11 in 14 let, deček pa je star devet let. Otroci so iz rejništva odšli ob 6. uri, nazadnje pa so jih videli v kraju Selo pri Moravčah na regionalni cesti v smeri Želodnika, je sporočila policija.

Otroci so iz rejništva odšli z dvema kolesoma bele in modre barve.

Deček je visok 120 centimetrov in je suhe postave. Ima zelo kratke, črne lase in je temne polti. Desno oko ima izrazito izbočeno in je slaboviden.

Mlajša deklica je visoka 145 centimetrov in je suhe postave. Ima dolge, črne lase in je temne polti. Starejša deklica pa je visoka 165 centimetrov in je srednje postave. Ima dolge črne lase in je prav tako temne polti.

Policijska uprava Ljubljana prosi vse, ki bi pogrešane otroke opazili ali karkoli vedeli o njihovem izginotju, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 12 00.

Vir: rtvslo.si, S. B. L. in STA

Komentiraj