Sodražica Zanimivosti

Kupca mamil iz Sodražice prijavila preprodajalca policiji

Preprodaja mamil

Sodražica – Potem ko sta fanta Uroš L. in Anže G., doma iz Sodražice, od Ljubljančana Luke K. kupila prepovedano mamilo, za katerega sta po zaužitju ugotovila, da je tako slabe kakovosti, da bi se zgodba lahko celo tragično končala, sta sklenila preprodajalca prijaviti policiji.

Ti so ga aretirali, preiskovalni sodnik pa je sklenil, da je njegovo mesto v priporu. Čez čas se je na domu obeh prijaviteljev pojavil 24-letni Igor Mančič in jima zagrozil, naj spremenita izjavo, češ da sta domnevnega preprodajalca obtožila zaradi pritiskov policije in ker zaradi zaužitega mamila nista vedela, kaj govorita.

Tako je prepričano tožilstvo, obtoženi pa je pred preiskovalnim sodnikom povedal, da je šel v Sodražico iz radovednosti, da bi Lukovemu očetu prenesel novice, zakaj je njegov sin sploh v priporu.

Ko je okrožna državna tožilka Igorju Mančiču prebrala obtožnico, v kateri mu očita kaznivo dejanje oviranja pravosodnih in drugih državnih organov, ker je skupaj z neznancem 15. aprila v Sodražici poskušal vplivati na priče, je obtoženi sklenil, da se še ne bo zagovarjal, prav tako ne odgovarjal na vprašanja.

Je pa 22. aprila pred preiskovalnim sodnikom priznal, da je bil tistega dne res v Sodražici, a zanikal, da bo komu grozil, naj na sodišču spremeni izjavo. Poudaril je, da je v ljubljanskih Novih Jaršah slišal govorice, da je Luka K. v priporu, zato je sklenil, da bo poizvedel, zakaj je tam pristal. Vse to je želel prenesti Lukovemu bolnemu očetu.

Da sta ga oškodovanca prijavila policiji in opisala grožnje, je pripisal temu, da »so narkomani labilne osebe«. Preiskovalnega sodnika je prepričeval celo, da je človek, ki rad pomaga ljudem, ki jim gre slabo, in tako je bilo tudi v tem primeru.

A ga ni prepričal, saj je zanj po zaslišanju odredil pripor. K temu je verjetno pripomogla tudi Mančičeva preteklost, saj proti njemu in še nekaterim soobtoženim na ljubljanskem okrožnem sodišču teče tudi postopek zaradi preprodaje večje količine mamil (sojenje se vleče že več let, saj se je med drugim povsem spremenil sodni senat), postopka proti ogrožanju varnosti in povzročitvi lahke telesne poškodbe pa so ustavili.

Med hišno preiskavo skozi okno vrgel denar

 

Na sodišče je prišel le eden od oškodovancev, drugi pa se menda zdravi v psihiatrični bolnišnici. Oškodovanec je opisal, kaj se je dogajalo in kako se je počutil, ko se je pred domačimi vrati skupaj z neznancem pojavil Mančič, ki ga do tedaj ni poznal.

»Rekel mi je, naj na sodišču spremenim izjavo proti Luki, ker drugače se ne bomo več pogovarjali s tako lepimi besedami,« je pojasnil. Skupaj so šli do drugega fanta, kjer so menda sledile tudi »obljube« s fizičnim obračunom, če ne bosta spremenila izjave, ki bo razbremenila priprtega fanta.

Mančič ju je spraševal, kje je doma še tretji fant, ki je menda prav tako obremenil domnevnega preprodajalca. Obtoženi je oškodovancu, tako ta pravi, obljubil celo, da ga bo »počastil« s heroinom, če bo spremenil izjavo, menda pa mu navrgel še, da ima pištolo.

Oškodovanec je povedal, da ga je bilo strah, počutil pa se je ogroženega predvsem zato, ker se je po Ribnici razvedelo, da sta policiji naznanila domnevnega preprodajalca, in so se hitro razširile govorice, »da bosta dobila metek v čelo«.

Ko sta se Mančič in neznanec odpeljala, sta se oškodovanca slišala po telefonu in sklenila dogodek prijaviti policiji. Ti so pri obtoženemu naredili tudi hišno preiskavo, med katero je skozi okno vrgel denar. Preiskovalnemu sodniku je povedal, da zato, ker so policisti kar vdrli in se je ustrašil, kdo je zdaj prišel v stanovanje, kjer sta bila sama z materjo.

Pri vprašanjih Mančičevega zagovornika, odvetnika Andreja Slivnika, se je izvedelo, da sta oškodovanca na sodišče pospremila kriminalist in policist, saj jih je prosil za asistenco, ker ga je bilo strah, da bi se pred sodiščem zgodil kakšen incident.

Zakaj je drugi oškodovanec v preiskavi povedal, da ga Mančiča ni bilo strah in da ta nanj ni pritiskal, je zaslišana priča povedala, da tega ne ve in naj to na sodišču pove on sam.

Zdi se mu čudno, da je dal takšno izjavo, saj je on prvi poklical policiste, po dogodku pa je bil menda ves prestrašen, po glavi se je povsem obril in s seboj nosil nož, je povedal.

Vir: delo.si

1 komentar

  • tele mulci so pa kekci! fantje mal pameti v glavo kšno delo poprijet pa ne bo več časa za take lumparije!

Komentiraj