Sodražica

Ljubljančan Igor M. obsojen na 8 mesecev zapora ker je grozil kupcem mamil iz Sodražice

Ljubljana – Na osem mesecev zapora je bil včeraj, 5.9.2011 obsojen 24-letni Ljubljančan Igor Mančič, ker je poskušal vplivati na priči (Uroša L. in Anžeta G. iz Sodražice), da bi na sodišču spremenili zgodbo s preiskave.

Po tem, ko sta Uroš L. in Anže G. iz Sodražice Ljubljančana Luko K. prijavila policistom, menda zato, ker je prodajal slab heroin, sta fanta kmalu dobila obisk. Kot smo že poročali, ju je 15. aprila 2011 obiskal Mančič in jima zagrozil, naj spremenita svoji izjavi. Luka se je namreč kmalu po prijavi znašel v priporu, čez poletje pa je že bil obsojen zaradi preprodaje mamil.

Zaradi groženj sta bila nedvomno prestrašena

Tožilec je za Mančiča zahteval “primerno kazen” in podaljšanje pripora, zagovornik obdolženega Boris Grobelnik pa je na drugi strani podvomil o kazenski odgovornosti mladeniča in med drugim dejal, da je v najslabšem primeru “le težil”, kar pa še ne pomeni kaznivega dejanja.

Sodnica Alenka Gregorc Puš je v obrazložitvi sodbe poudarila, sta bila oba oškodovanca zaradi groženj nedvomno prestrašena, saj sta Mančiča še istega dne prijavila policistom, pa tudi na sojenje 24-letniku, ki ga je senat spoznal za krivega kaznivega dejanja oviranja pravosodnih in drugih državnih organov, je Anže zaradi lastne varnosti prihajal v policijskem spremstvu.

Do pravnomočnosti sodbe bo svoboden

Senat je pri odmeri kazni upošteval, da Mančič še ni bil kaznovan, vendar je mladenič po oceni sodnikov storil zelo zavržno dejanje, ki ga ni mogoče kaznovati s pogojno obsodbo. “Zaporna kazen naj vam bo v poduk, da se tako ne dela,” je dejala sodnica. Mačič bo moral plačati tudi stroške kazenskega postopka, do pravnomočnosti sodbe pa ostaja svoboden, saj so mu odpravili pripor.

Kot je pojasnila sodnica, bi v nasprotnem primeru lahko kazen odsedel kar v priporu, pa še na fakulteto se je vpisal in nasploh obljubil, da se bo poboljšal. “Pa še odlično punco imam,” je pristavil Mančič, kar je potrdil tudi odvetnik Grobelnik, ki je takoj po prebrani obsodbi nakazal varnostniku, naj Mančiču vendarle že odklene noge.

Štiriindvajsetletnik je sicer še v dveh kazenskih postopkih, zaradi domnevne preprodaje mamil in prav tako domnevnega sodelovanja v nekem pretepu.

Vir: siol.net

Komentiraj