Velike Lašče

Velike Lašče praznovale 100. obletnico podelitve trških pravic

Trški dan v Velikih Laščah 2013
Trški dan v Velikih Laščah 2013

Velike Lašče – V počastitev praznika občine Velike Lašče, ki je letos posvečen 100. obletnici podelitve trških pravic Velikim Laščam, so v velikolaški občini pripravili celo vrsto prireditev. S počastitvijo občinskega praznika so pričeli že v četrtek s 17. tradicionalno revijo pevskih zborov, ki je potekala na gradu Turjak, zadnja v sklopu prireditev pa je festival ustvarjalnosti Dan sonca, ki je potekal v nedeljo že od 11. ure dalje na Trubarjevi domačiji na Rašici.

Trški dan v Velikih Laščah 2013

Trški dan v Velikih Laščah 2013

V petek je pred občinsko stavbo v Velikih Laščah potekal promenadni koncert Pihalnega orkestra Ribnica, ki ga je popestril nastop mažoretne skupine, sledila pa je slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj. Na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku je kot slavnostni govornik zbrane v športni dvorani v Velikih Laščah nagovoril predsednik države Borut Pahor, govoril je tudi župan Anton Zakrajšek, v kulturnem programu pa bodo nastopili: Mladinski pevski zbor OŠ Primoža Trubarja, Simfonični orkester GŠ Ribnica, Alenka Godec in Slovenski oktet.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]V nedeljo dopoldan je na trgu pred Levstikovim domom v Velikih Laščah potekal že tradicionalni Trški dan, popoldan je bil športno obarvan, saj je v športni dvorani potekalo Športno popoldne, zvečer pa so na Trubarjevi domačiji na Rašici ob prireditvi ob dnevu Primoža Trubarja odprli tudi razstavo Trubarjevi kraji. Na Rašici pa je bil tudi cilj nedeljskega pohoda po Velikolaški kulturni poti, ki so ga letos organizirali že 21. zapored.

Vir: dloenjskilist.si, M. L.-S.

Komentiraj