Črna kronika Velike Lašče

V prometni nesreči pred Dvorsko vasjo umrla kolesarka, povzročitelj pobegnil

Velike Lašče – Na lokalni cesti pred Dvorsko vasjo v občini Velike Lašče se je včeraj pozno zvečer, 19.5.2011 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla kolesarka. Voznik drugega vozila je s prizorišča pobegnil, a so ga izsledili.
V četrtek, 19.5.2011 nekaj po 22. uri se je v občini Velike Lašče na lokalni cesti pred Dvorsko vasjo zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Umrla je kolesarka iz Dvorske vasi, povzročitelj pa je z osebnim avtomobilom pobegnil s prizorišča, so sporočili z generalne policijske uprave.

Ob 1.41 so policisti voznika, doma iz Ribnice, izsledili. Z ogledom so ugotovili, da je vozil preblizu desnega roba in trčil v kolo, ki ga je pravilno v svoji smeri vozila kolesarka. Ta je med vožnjo uporabljala svetlobna telesa, ni pa imela varnostne čelade. Policisti so osumljencu odvzeli prostost, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.

Na policiji opozarjajo

Policisti ob tem spet opozarjajo, da je treba pri vožnji s kolesom upoštevati cestnoprometne predpise. Kolesarji naj uporabljajo zaščitne čelade, previdni pa naj bodo tudi, ko na kolesu prevažajo nakupovalne vrečke, torbe, prenosne računalnike ipd., saj tak predmet zmanjšuje stabilnost kolesa in je lahko vzrok za nepredvidljive dogodke, še opozarjajo na policiji.

Vir: 24ur.com

3 komentarji

  • Sožaljeni svojcem preminule. Vsekakor je krivda izključno in samo na pijanduri, ki je povzrocila to. Sram te bodi, mulc neodgovorni. V zivljenju si zguba totalna. Upam, da bos placal za to. Ce bi bil pri pameti, pijan ne bi sel za volan. Pa pri teh letih bi ze cas bil, da se zresnis. Ce bi bil jaz tvoja mati, bi te taisti trenutek spokal od hise.Pizdun.

Komentiraj