Velike Lašče

Rotvajler z Rašice raztrgal sprehajalkino čivavo

Rotvajler z Rašice je v torek razmesaril drobno čivavo. (Foto: Marko Feist)
Rotvajler z Rašice je v torek razmesaril drobno čivavo. (Foto: Marko Feist)

Zakonca sta na Rašici sprehajala vsak svojega kužka, ko je iz gozda planil rotvajler. Luno sta rešila, Tinija je napadalec zvlekel v grmovje: Še dobro, da z nama ni bilo vnukinje.

Rašica – Onkraj poti mimo Trubarjeve domačije se začne Rašica, obdana z naravo, polji in potoki. Idiličen kraj, idealen za pse, ki svoj dan (in še posebno pasjo vročino) raje preživljajo kje ob potočku, v goščavi, ne pa v betonskih čebelnjakih velemest.

Na dvorišču bele domačije nas ob prihodu pozdravi Luna, ki je danes bolj mirne sorte. A ne zaradi vročine; dan prej jo je mama njenega lastnika, 57-letna upokojenka Hamida Safić, rešila pred čekani rotvajlerja. Njenemu pasjemu prijatelju, čivavi Tiniju, tem ni uspelo ubežati.

Slišalo se je, kot bi bil medved

Luna je sicer pes Hamidinega sina, Tini pa od njene hčere, na počitnicah je bila s Hamidino vnukinjo: »Sin ga ne sme imeti v bloku; nabavijo si psa, potem pa ga pripeljejo dedku in babici,« se huduje, a zgolj na videz. Rada ima štirinožce in podoživljanje torkove groze zelo težko opiše. Okoli pol desetih dopoldne sta se Hamida s psičko Luno ter njen mož Milenko Babič s čivavo Tinijem odpravila na sprehod, namenili so se k izviru potočka, ki teče ob vznožju hribčka, poraščenega z goščavjem in drevesi. Njuna vnukinja na srečo ni šla na sprehod.

Celotno novico, ki je plačljiva, si lahko prebereta na slovenskenovice.si

Vir: slovenskenovice.si, Tomica Šuljić

Komentiraj