Ribnica

Ribničan Matjaž z dobermanom Fyn osvojil naslov najlepšega

Matjaž Andoljšek z dobermanom Fyn
Matjaž Andoljšek z dobermanom Fyn
Matjaž Andoljšek z dobermanom Fyn

Matjaž Andoljšek z dobermanom Fyn

Ribnica – Dolina Val di Fiemme v Italiji, kjer je tudi največji biatlonski center na svetu, je bila ob koncu tedna prizorišče svetovnega lepotnega tekmovanja psov pasme doberman.

V družbi več kot 700 štirinožcev iz več kot 30 držav celega sveta, je na oder, kjer je tri dni štela le pasja lepota, stopil tudi nekaj več kot dve leti star Fyn, lastnika Matjaža Andoljška iz Ribnice.

Z laskavim naslovom svetovnega prvaka izpred dveh let, v skupini najmlajših, od 3. do 6. mescev in vrsti prvih mest na drugih prestižnih tekmovanjih po Evropi, je postavni Fyn dodal še en naslov najlepšega v skupini Open play in Intremedia.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Fynu in lastniku Matjažu je v nedeljo, 16. septembra 2012 okoli 18. ure v dolini Val di Fiemme zaigrala slovenska himna. Vaditelj in pas sta vzkipela od sreče. Kriteriji, ki jih imajo na razpolago sodniki, da v tako močni konkurenci med številnimi prestižnimi izberejo najlepšega, so številni in natančni.

Kot za vsako športno tekmovanje, kar je tudi lepotno, brez načrtnih priprav ne gre. Za nastop v Italiji je bilo vloženega precej dela in potrpljenja. Na dveh svetovnih prvenstvih se je Fyn okitil z najžlahtnejšimi kolajnami. Izziv za Matjaža bo zagotovo tudi nastop v najvišjem razredu, IDC Ziger. Sicer je Fyn kuža iz psarne Del. Nasi, lastnika Simona Branja iz Škofljice, ki je zagotovo ena najboljših če ne celo najboljša in najbolj priznana v svetu. Veliko pomoč je Matjažu tudi na tem tekmovanju nudila avto hiša Real iz Ljubljane.

Vir: radiokrka.com

1 komentar

Komentiraj