Ribnica

Matjaž Andoljšek iz Ribnice s kužkom Finom osvojil naslov svetovnega prvaka

Matjaž Andolješek s svojim dobermanom Finom
Matjaž Andolješek s svojim Finom

Matjaž Andolješek s svojim dobermanom Finom

Matjaž Andolješek s svojim Finom

Ribnica – Na nedavnih razstavi oz. svetovnem prvenstvu psov v Bratislavi je Matjaž Andoljšek iz Ribnice s kužkom Finom med mladci, od 3. do 6. mesecev, osvojil naslov svetovnega prvaka v lepoti. Enako mu je uspelo tudi na evropskem prvenstvu v Celju.

Tam so njegovega dobermana razglasili za šampiona Evrope, lepotca med mladiči do pol leta starosti ter absolutno med rjavimi in črnimi dobermani.

Matjaž je kužke vzljubil še kot otrok, po daljši prekinitvi pa je psa znova kupil 2008. Ime mu je bilo Žar. A dolgo v novem okolju ni ostal. Zanj je bila usodna srčna napaka, s 16. meseci je umrl. »Vzreditelji Simonu Baranji sem povedal, kaj se mi je zgodilo. Potešil me je in podaril drugega psa, Fina. Pri meni bo kmalu pet mesecev. Zelo sem mu hvaležen, da mi je ustregel,« je dejal Matjaž.

Žar in Fin kot tudi kuža, ki ga ima Matjažev prijatelj, Ribničan Franci Pajnič, sta iz psarne Del. Vzreditelj je Matjažu poudaril, da je Fin sila mikaven pes, zato naj z njim obiskuje razstave. Pred namigom svetovno priznanega vzreditelja dobermanov Matjaž ni okleval. Led je pred kratkim z njim prebil na svetovnem prvenstvu v okolici slovaške Bratislave. Vse oči so zrle v poskočnega mladca iz Slovenije. Finu v močni konkurenci ni bilo para na tem tekmovanju. Postal je svetovni prvak v lepoti. Vzreditelj in lastnik sta vzkipela od sreče. Da je Fin najlepši med najlepšimi tudi na stari celini, je potrdil na nedavnem evropskem prvenstvu v Celju. Tam je zmagal, torej razglasili so ga za šampiona Evrope, lepotca med mladiči do pol leta starosti ter absolutno med rjavimi in črnimi dobermani.

»Na teh prestižnih tekmovanjih so si bili člani žirije enotni. Fin ima prirojene črte lepega psa, z delom, pri tem mi pomaga tudi Simon, jih bova še bolj oblikovala. Načrtujeva razstave po Evropi, vrhunec pa bo tekmovanje septembra 2011 v Budimpešti. Sedaj začenjam šolanje, saj si želim, da bi v naslednjem letu pridobil vzrejno dovoljenje,« je še povedal srečen in zadovoljen Matjaž.

Vir: lokalno.si, M.G.

Komentiraj