Šport

V pripravljalni tekmi rokometaši Ribnice premagali Kuvajt

Pripravljalna tekma, Ribnica-Kuvajt
Pripravljalna tekma, Ribnica-Kuvajt

Ribnica – V okviru priprav pred nadaljevanjem državnega prvenstva so se rokometaši Ribnice Riko hiš pomerili proti izbrani vrsti Kuvajta, ki jo vodi Zoran Živković, vratar zlate jugoslovanske reprezentance z olimpijskih iger leta 1972 iz Münchna.

Pripravljalna tekma, Ribnica-Kuvajt

Pripravljalna tekma, Ribnica-Kuvajt

Izid tekme, ki je bila odigrana pred 300 gledalci je bil 28:27(14:15). Kuvajt je Slovenijo izbral za 25-dnevne priprave; v tem času bodo skupaj odigrali osem tekem pred prvenstvom Azije, ki bo konec januarja v Bahreinu.

Obe ekipi sta vložili veliko truda, da bi zmagali. Gostje so začeli bolj odločno in so po napakah Ribničanov, ki se jim je poznala utrujenost napornih fizičnih priprav, v proti napadih dosegli nekaj lahkih zadetkov za vodstvo v prvem polčasu. V drugem delu je Ribnica hiše z odločno igro v obrambi v 44. minuti izenačila na 22:22 ter v petih minutah, ko so si igralci obeh ekipi nekajkrat skočili v lasje, a se je tekma po posvetu trenerje le nadaljevala, z delnim izidom 4:0 povsem prevesila tehtnico sebi v prid.

S pogostimi menjavami so zdržali do konca. V 58 minuti so vodili z 28:25, gostje so z dvema izjemnima zadetkoma omili poraz. Pri Ribničanih je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec Patrik Leban, pri gostih jih je 13 dosegel Mahut Algharaballi.

Vir: radiokrka.com [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj