Šport

Rokometaše Ribnice Riko hiš bosta vodila Torlo in Doubonossov

Mustafa Torlo

Mustafa Torlo

Ribnica – Vodenje članske rokometne ekipe Ribnice Riko hiš je prevzel dolgoletni vratar v tem klubu, Mustafa Torlo. Pri delu mu bo pomagal tudi Vassili Doubonossov, pomočnik dosedanjega trenerja Tomaža Tomšiča, ki se je po dveh mesecih poslovil s trenerske klopi.

Prav tako je prišlo do nekaterih igralskih sprememb. Z Ribničani se je po šestih mesecih sporazumno razšel tudi Saša Mikanović, namesto njega se je iz Grče vrnil Blaž Nosan, iz Škofje Loke pa je prišel Grega Jamnik, ki bo igral na mestu desnega krila. V prvo ekipo se je iz mladinske vrste znova vrnil Matej Merhar. Iz kluba je v Grčo odšel Urban Andoljšek.

Predsednik društva Marko Obrstar ne izključuje možnosti, da bo manjši priliv sponzorskega denarja, ki je posledica gospodarske krize, iz kluba odnesel še kakšnega igralca, seveda če se ti ne bodo prilagodili omenjenim težavam. V tem trenutku se številni najbolj sprašujejo, zakaj je vodstvo kluba vodenje ekipe zaupalo Mustafi Torlu. Obrstar pravi, da iz več razlogov. Rezultati ekipe, ki jo je do novega leta vodil Tomšič, so bili bistveno slabši od pričakovanih in realno dosegljivih. To pomeni, da se Ribnica Riko hiše do konca sezone ne bo borila za uvrstitev med prvih šest, hkrati pa je po porazu z Jeruzalem Ormožem ostala še brez končnice v pokalnem tekmovanju. Zdrs s teh dveh tirov bo v spomladanskem delu prvenstva zagotovo dal večji poudarek na domačih igralcih, priložnost za večjo ‘minutažo’ bosta dobila oba vratarja.

Torlo ima prav tako z društvom pogodbo do konca prvenstva in se tudi zaradi tega ponuja kot rešitev. Iskati trenerja v tem trenutku, ko od domačih že prej ni bil nihče pripravljen prevzeti ekipe, bi bilo zgrešeno. Obrstar je tudi dejal, da so bile vse odločitve plod večkratnih sestankov predsedstva ter uprave in sicer na temelju predstavljenih dejstev.

“Razmere v slovenskem športu in tudi rokometu nakazujejo, da bo bodo v novi sezoni bržkone priložnost dobili mlajši, domači igralci. V Ribnici se tega zavedamo, zato moramo (bomo) vse moči usmeriti v ‘rekrutiranje’ čim večjega števila teh igralcev, hkrati pa ne smemo opustiti usmeritev v kakovost ekipe, ki ji mora biti cilj igranje v prvi rokometni diviziji. Žal ta ravno zaradi izpada denarja ne ponuja žlahtnosti, ki jo je imela pred leti, zato se bo v njej lažje obdržati z jedrom domačih igralcev,”

je še dejal Obrstar. Ribničani so se z novim trenerjem v prvi pripravljalni tekmi pomerili v Kočevju proti Grči. Po boljši igri, večino zadetkov so dosegli iz proti napadov, so Ribničani zmagali z 32:23.

Vir: radio1.si

Komentiraj