Šport

Ribniški rokometaši v sezono 2012/2013 s podobno ekipo in enakim ciljem

Mustafa Torlo, trener Ribničanov
Mustafa Torlo, trener Ribničanov
Mustafa Torlo, trener Ribničanov

Mustafa Torlo, trener Ribničanov

Ribnica – Lansko osmo mesto v državnem prvenstvu jih ni zadovoljilo. Rokometaši Ribnice si od letošnje sezone, ki jo bodo začeli s precej podobno ekipo, obetajo več. Spet si želijo med prvih šest.

Cilji kluba so vedno usmerjeni v zgornjo polovico lestvice. A tudi če se to ne zgodi, ne bo konec sveta,” razloži trener Ribničanov Mustafa Torlo, izkušeni vratar, ki je na klop suhorobarjev sedel sredi lanske sezone in ekipo pripeljal do osmega mesta. Z doseženim ni najbolj zadovoljen, nova, devet mesecev dolga priložnost za dokazovanje pa se začenja že drevi, ko rokometaše Ribnice čaka prvi krog državnega prvenstva. Nasproti jim bodo stali Trebanjci.

Minimalne spremembe v ekipi

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Moštvo Ribnice se na novo sezono pripravlja od konca julija. V tem času so odigrali deset pripravljalnih tekem, s katerimi je trener po eni strani zadovoljen, po drugi bi si želel več. “Prikazali smo solidno igro. Imamo sicer nekaj težav s poškodbami, a upam, da nas, dokler ne bomo popolni, to ne bo preveč oviralo.” Če Ribničani z lansko sezono niso najbolj zadovoljni, pa se lahko pohvalijo s finančno stabilnostjo, kar v teh težkih časih ne krasi veliko ekip. “Pri nas je najpomembnejša finančna stabilnost. Imamo izredno dobrega sponzorja (Riko hiše, op. a.), ki nam stoji ob strani. Poplačani so vsi pretekli dolgovi,” ponosno pove Torlo, ki bo v novi sezoni vodil precej nespremenjeno ekipo. Klubu sta se pridružila Alen Markovič in David Koražija, zapustili pa so ga Mitja Nosan, Leon Mikulin in Matej Lisjak. “Prvič se je zgodilo, da se ekipa ni bistveno spreminjala. V Ribnici smo vedno zamenjali precej igralcev. Zdaj smo naredili korak naprej. Imamo veliko bazo domačih igralcev, tako da se za prihodnost ne bojim.

V Ribnici, kjer je rokomet paradni šport, pravijo, da sezona gotovo ne bo lahka in da bo boj za tako želeno ligo za prvaka še kako trd. “Seveda razmišljamo o prvih šestih mestih. Upam, da se bo to zgodilo. Konkuriralo nam bo kar nekaj klubov in zagotovo ne bo lahko,” razloži Črt Abrahamsberg, ki je v lanski sezoni v povprečju zabijal slabih pet golov na tekmo. Suhorobarji upajo, da bodo v prihodnji sezoni premagali tudi katerega od favoritov. Lani so proti izrazito močnejšim ekipam nekajkrat prikazali precej dober odpor. Minimalen poraz z Gorenjem, pa neodločen rezultat z Mariborom in poraz z dvema zadetkoma proti Kopru. “Tudi kakšnega favorita lahko premagamo. Vse se lahko zgodi, le poklopiti se nam mora. Upam, da se bo zgodilo tudi to,” še pove Abrahamsberg, ki že komaj čaka, da se sezona začne.

RD Ribnica Riko hiše

Trener: Mustafa Torlo
Proračun: 225.000 evrov
Prihode: Alen Markovič in David Koražija
Odhodi: Mitja Nosan, Leon Mikulin in Matej Lisjak
Dosežki v sezoni 2011/2012: osmo mesto v DP, četrtfinale pokala Slovenije

Tekme 1. lige NLB Leasing (prvih 11 krogov)

Ribnica Riko hiše – Trimo Trebnje
Krško – Ribnica Riko hiše
Ribnica Riko hiše – Cimos Koper
Ribnica Riko hiše – SVIŠ Pekarna Grosuplje
Maribor Branik – Ribnica Riko hiše
Ribnica Riko hiše – Istrabenz plini Izola
Jeruzalem Ormož – Ribnica Riko hiše
Ribnica Riko hiše – Celje PL
Sevnica – Ribnica Riko hiše
Ribnica Riko hiše – Krka
Gorenje Velenje – Ribnica Riko hiše

Vir: siol.net

Komentiraj