Šport

Ribniški rokometaši bodo še naprej nosili ime Riko hiš

Janez Škrabec in Marko Oberstar
Janez Škrabec in Marko Oberstar

Predsednik ribniškega rokometnega društva Marko Obrstar in
direktor ter lastnik podjetja Riko Janez Škrabec sta
podpisala pogodbo o generalnem pokrovitelju društva.

Janez Škrabec in Marko Oberstar

Janez Škrabec in Marko Oberstar

Ribnica – V petek,  6.7.2012 sta predsednik ribniškega rokometnega društva Marko Obrstar in direktor ter lastnik podjetja Riko Janez Škrabec podpisala pogodbo o generalnem pokrovitelju društva.

Ime Ribnica Riko hiše tako ostaja tudi v naslednji sezoni. O višini zneska nista želela govoriti, poudarila pa sta, da ostaja takšen kot lansko in predlansko sezono. Obrstar je ob tem povedal, da če pokrovitelj v trenutnih razmerah, ko vsi nižajo zneske, podpiše enako pogodbo, pomeni kot da bi jo zvišal.

Poudaril je tudi, da je ob krčenju proračunov ostalih klubov in društev pozitivno to, da bodo lahko bolj realno računali na ekipo, ki je ob koncu prejšnje sezone pokazala svoj karakter in ujela ritem, ki so ga v Ribnici že dolgo pogrešali. Članska ekipa v osnovi torej ostaja ista, v svoje vrste želijo dobiti še enega oz. dva rokometaša, cilj v naslednji sezoni pa je kot na začetku vsake, uvrstiti se v končnico za prvaka.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]V prejšnjih sezonah so Ribničane pestile številne poškodbe, neprijetna je bila tudi menjava trenerjev med sezono. Bivši vratar Mustafa Torlo je ekipo dobro ‘začutil’, ravno tako ekipa njega, tako da predsednik društva upa oz. si želi, da bi sezono vendarle preživeli brez menjave trenerja. Večjih sprememb tudi v ostalih selekcijah v trenerskih vrstah letos ne bo, odhaja sicer Vasilij Dubonossov, na njegovo mesto prihaja Stojan Gelze.

Gelze bo tako v rokometni šoli, po kateri je Ribnica že desetletja zelo poznana pomagal Janku Ilcu. S tem ostaja odprto trenersko mesto pri mladinskih selekcijah, ki so zelo kvalitetne. Iz njih naj bi po mnenju poznavalcev v naslednjih letih nekateri trkali tudi na vrata državne reprezentance.

Vir: radio1.si

Komentiraj