Šport

Ribniški plavalci odlični na MM Kranjska Čebela 2014

Ribniški plavalci na MM Kranjska Čebela 2014
Ribniški plavalci na MM Kranjska Čebela 2014

Kranj – V soboto 08.11.2014 se je na kranjskem bazenu odvijal plavalni miting z imenom Kranjska Čebela 2014 v organizaciji ŠD Pingvinček, udeležili smo se tudi Rib’nčanje in spet pokazali odlične nastope.

Tekmovanje je bilo celodnevno zato se je razdelilo na dopoldanski in popoldanski del. V dopoldanskem delu so vsi odlično začeli saj je bila prva disciplina 200m prosto, ki so jo vsi odlično odplavali, a trije so si priplavali medalje: Nadja Padar 3. mesto, Maja Levstek 1.mesto in Vid Lovšin 3.mesto. Nato je v dopoldanskem delu sledila še ena 200m-ska disciplina in sicer 200m prsno, tu so medalje osvojili Nadja Padar 1.mesto, Miha Vetrih in Maša Lovšin sta osvojila 2.mesto, ter Maja Levstek 3.mesto v najmlajši kategoriji, ostali plavalci pa so prav vsi popravili osebne rekorde. Sledila je eno urna pavza, ki je hkrati bila namenjena za kosilo, ampak ne kar eno kosilo, kuhala nam je slovenska kuharska reprezentanca.

Ribniški plavalci na MM Kranjska Čebela 2014

Ribniški plavalci na MM Kranjska Čebela 2014

Po odličnem kosilu je sledil popoldanski del. Začel se je s 100m mešano, imeli smo kar tri zmagovalce v tej disciplini, zmage so se veselili Vid Lovšin, Nadja Padar in Maja Levstek, sledila je ena izmed najdaljših disciplin mitinga, 400m prosto, med fanti si je medaljo priplaval Vid Lovšin in osvojil 2.mesto, pri puncah pa so se izkazale Nadja Padar z 2.mestom, Neža Poje s 3. mestom, Maja Levstek pa je presenetljivo zmagala v najmlajši kategoriji, ob njej je na drugi stopnički stala še Julija Adamič. Za konec pa je sledila še disciplina, 200m hrbtno, kljub temu, da so bili že vsi rahlo utrujeni so za zadnjo disciplino porabili še zadnje atome moči in si  medalje  priplavali, Miha Vetrih 2.mesto, pri puncah smo imeli čisto prevlado na zmagovalni oder so stopile kar tri naše plavalke, zmagale je Nadja Padar, 2.mesto si je priplavala Neža Poje, 3. mesto pa Maša Lovšin, v najmlajši kategoriji pa je slavila Maja Levstek, Julija Adamič pa si je priplavala 3.mesto. Nastopili so še Filip Ćirović, Klemen Topolnik, Luka Žagar, Jaka Lovšin, Nana Poje, Lea Ambrožič, Ema Tomšič, Gaja Radivojevič, Liza Šega in Kaja Ana Štimec.

Novička in foto: Nejc Lovšin

Komentiraj