Šport

Ribniški plavalci na stopničkah zaključili staro leto 2013

Nik Obranovič
Nik Obranovič

Ribnica – Zadnje tekmovanje  preteklega leta so ribniški plavalci zaključili na najboljši možen način. Na močnem mednarodnem plavalnem mitingu so  v Mariboru 22. in 23.12.2013 potrdili uspešno leto 2013.

Nik Obranovič

Nik Obranovič

Leto v katerem je bilo osvojenih 47 medalj na državnih prvenstvih, od tega 13 zlatih, 20 srebrnih in 14 bronastih. Državni prvaki so postali Lucija Kous med članicami , Chad Andoljšek med kadeti in Nadja Padar med mlajšimi deklicami. Na državnih prvenstvih so posamezne medalje, v preteklem letu, dobili še Jan Mate, Jošt Pavlin, Tim Zobec, Ana Kastigar, Robi Lovšin. Poleg uspehov na državnih prvenstvih, pa so ribniški plavalci osvajali najvišja mesta na vseh tekmovanjih, katerih so se udeležili.

Na zadnjem mednarodnem mitingu v Mariboru je Lucija Kous slavila na 50m in 100m hrbtno. Chad Andoljšek je osvojil med mladinci tretje mesto na 50m in 100m prosto. Jošt Pavlin pa je v kadetski kategoriji osvojil prvo mesto na 100m prsno, ter drugo mesto na 50m in 200m prsno.

Nekaj sreče pa bi potrebovala ribniška moška kadetska štafeta, v postavi Tim Zobec, Jošt Pavlin, Matej Padar in Chad Andoljšek, ki je kljub odličnemu nastopu, dvakrat minimalno, govorimo o stotinkah, zgrešila  državni rekord na 4 x 50m mešano za kadetsko kategorijo.

Novičko zapisal: Miha KOREN, trener [oglas tip=”468×60″ p=”C “]

Komentiraj