Šport

Ribniški plavalci dosegli izvrstne rezultate

Ribniški plavalci dosegli izvrstne rezultate

Ribniški plavalci dosegli izvrstne rezultate

Ljubljana – Prvič v karieri in zgodovini ribniškega plavanja je Lucija Kous postala dvakratna mladinska državna prvakinja v plavanju, Anže Pavlin pa je ob svoji izredni vsestranskosti kar osemkrat stal na stopničkah za najboljše.

To je bilo prvi teden v februarju, v ljubljanskem bazenu Tivoli, kjer se je odvijalo državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane. Na njem je nastopila tudi devet članska zasedba plavalnega kluba Inles Ribnica. Lucija Kous, Veronika Oražem, Maja Guduraš, Nika Henigman, Tilen Kočevar, Anže Pavlin, Jan Zajc, Jan Mate in Juš Wainberger so po pričakovanju postavljali svoje najboljše rezultate sezone in kariere. Z dvema zlatima medaljama na 50 m in 100 m hrbtno, ter bronasto na 200 m hrbtno je največji pečat med mladinkami pustila Lucija Kous, ki je na 50m in 100m hrbtno osvojila tudi tretji mesti v absolutni ženski konkurenci. Anže Pavlin je v absolutni moški konkurenci osvojil izjemno tretje mesto na 50 m hrbtno, v mladinski konkurenci pa je osvojil pet srebrnih medalj na 50 m in 100 m delfin, na 100 m in 200 m mešano, ter na 50 m hrbtno. Bronasto medaljo pa je osvojil na 100 m hrbtno. Do tretjega mesta na 4 x 100 m prosto se je prebila tudi moška mladinska štafeta v postavi Anže Pavlin, Jan Zajc, Jan Mate in Juš Weinberger. Uspešne nastope so pokazali še Jan Zajc, ki je bil kar trikrat četrti na 50 m, 100 m, 200 m hrbtno. Jan Mate je med mladinci osvojil peto mesto na 50 in 100 m prsno, ter na 800 m prosto, šesto mesto na 1500 m prosto in osmo mesto na 200 m in 400 m prosto. V kadetskem finalu na 100 m prsno je nastopila tudi Maja Guduraš, ki je osvojila sedmo mesto.

Naslednji vikend so plavalke in plavalci kluba Inles iz Ribnice na državnem prvenstvu za mlajše dečke in deklice v Celju osvojili skupno dvanajsto mesto med dvaindvajsetimi nastopajočimi klubi. Ekipo so sestavljali Gašper Marolt, Jan Arko, Tim Vesel, Robert Lovšin, Matej Biro, Tinkara Padar in Kaja Ana Štimec. V številčni konkurenci 250-ih plavalk in plavalcev iz vse Slovenije se je med Ribničani najbolje odrezal Robert Lovšin, ki je odlično nastopil v vseh disciplinah.

Tretji vikend v februarju je v Mariboru potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice, kjer so plavalci Inlesa iz Ribnice postali najuspešnejša moška ekipa v Sloveniji v tej starostni kategoriji, z osmimi zlatimi, dvema srebrnima in tremi bronastimi medaljami. Chad Andoljšek pa je postal najuspešnejši posameznik prvenstva. Na najuspešnejšem prvenstvu do sedaj za plavalce in plavalke Inlesa skoraj ni bilo finalnega nastopa, v katerem se Ribničani ne bi borili za zmagovalni oder. Na najvišjo stopničko je šestkrat med posamezniki stopil Chad Andoljšek, na 50, 100, 200 m prosto, 50 in 100 m hrbtno ter 50 m delfin. Na stopničke sta stopila tudi Tim Zobec in Jošt Pavlin. Tim je osvojil drugo mesto na 50 m prsno in tretje mesto na 100 m in 200 m hrbtno, Jošt pa tretje mesto na 200 m prsno, poleg tega pa je usvojil tri zmagovalne diplome za zmago v mlajšem letniku na 50, 100 in 200 m prsno. Odlično sta nastopila tudi Matej Padar, ki je osvojil šesto mesto na 200 m mešano, sedmo mesto na 100 m mešano, deveto mesto na 50 m prsno, 50 m in 100 m prosto, ter Nik Obranovič, ki je osvojil 12. mesto na 100 delfin, 14. mesto na 50 m delfin, 100 m hrbtno in 15. mesto na 200 m hrbtno. Uspešno je v svoji paradni disciplini 50 m prosto nastopil tudi Ožbe Poje, ki je kot mlajši tekmovalec osvojil 18. mesto. Prevlado v bazenu so Ribničani kronali z zmago v štafetah 4×100 m prosto, v kateri so plavali Zobec, Pavlin, Padar in Andoljšek, ter 4×100 m mešano, v kateri so plavali Zobec, Pavlin, Obranovič in Andoljšek. Za dvajset stotink so bili drugi še v štafeti 4×200 m prosto.

V soboto, 19. marca2011  pa vas plavalke in plavalci Plavalnega kluba Inles vabijo na četrti plavalni miting za pokal Inles, ki bo potekal v bazenu, v Športnem centru Ribnica, od 9. ure naprej.

Vir: radio1.si

Komentiraj