Šport

Nika Henigmana pozdravila cela vas Rakitnica

Nik Henigman na sprejemu v Rakitnici
Nik Henigman na sprejemu v Rakitnici

Rakitnica –  Za gasilskim domom v Rakitnici se je trlo domačinov in okoličanov, ki so pred časom po vrnitvi iz Brazilije pričakali sovaščana Nika Henigmana, člana slovenske rokometne olimpijske reprezentance.

2,02 metra visokega zunanjega igralca Riko Ribnice je fičotu pripeljal sosed in organizator sprejema Pavle Hočevar. Nika je prizor, ki je bil na trenutke čustveno bolj nabit kot v olimpijski dvorani v Rio de Janeiru, ganil. In dodal, da je povabilo v reprezentanco prišlo po sklepnem turnirju rokometnega pokala sredi april letos v Ribnici.

Med pogovorom je domačine, navzoča sta bila tudi velikolaški in ribniški župan Anton Zakrajšek – Nik je njegov nečak – in Jože Levstek (na sliki) najbolj zanimal pridih tisoče mladih športnikov iz celega sveta v olimpijski vasi, vzdušje med igralci, dogajanje na tekmah.

Nik Henigman je tako prvi član rokometnega kluba Riko Ribnica in nasploh športnik iz dežele suhe robe, ki je bil povabljen pod olimpijsko zastavo. Na dveh olimpijadah, v Sydneu 2000 in Atenah 2004, sta za reprezentanco nastopala prav tako Ribničana, Tomaž Tomšič in Beno Lapajne, a v majici Celja Pivovarne Laško.
Vir: lokalno.si, M. G.

Komentiraj