Šport

Nik Henigman utrpel poškodbo kolena na sinočnjem treningu

Nik Henigman je obnovil poškodbo kolena. : Reuters Pictures
Nik Henigman je obnovil poškodbo kolena. : Reuters Pictures

Zagreb – Na sinočnjem treningu je poškodbo kolena utrpel Nik Henigman, ki ga ne bo na današnji tekmi z Nemci (18.15) na EP. 

Levi zunanji igralec Nik Henigman (Riko Ribnica)ki je bil nedavno operiran na kolenu (artroskopija), se je vnović poškodoval na sinočnjem treningu v zagrebški Areni. Selektor Veselin Vujović se je odločil, da bo dal priložnost rezervistu Gregorju Potočniku.

To je že četrta izguba v slovenskem taboru, odkar so se začele priprave za 13. EP. Pred tem so odpadli Matej Gaber, Jure Dolenec in Niko Medved.

Celjan Potočnik, sicer član Gorenja, bo tako proti Nemcem debitiral na velikem tekmovanju.

Slovenci so po porazu proti Makedoniji v nezavidljivem položaju v skupini C. Če ne bodo premagali Nemcev, bodo v sredo nujno potrebovali točki proti Črni gori za uvrstitev v drugi del EP v Varaždinu.

Henigman (199 cm, 22 let) naj bi sicer po koncu sezone prestopil k Pick Szegedu. V Vujovićevem sistemu je pomemben člen, saj je igral v osrednjem obrambnem bloku. Zanj je prvenstvo končano.

»Henigman je nerodno doskočil na iztegnjeno nogo in utrpel poškodbo kolena. Takojšnje preiskave, še isti večer je opravil pregled z ultrazvokom, zjutraj pa še z magnetno resonanco, so pokazale, da ne gre za poškodbo hujše narave,« so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Vir: delo.si

Komentiraj