Šport

Rokometaši Riko Ribnica danes končujejo evropsko sezono s tekmo proti Gudmeju

Rokometna žoga
Rokometna žoga

Ribnica – Potem ko je Riko Ribnica po več kot mesecu dočakala zmago in v končnici lige NLB visoko ugnala Krko, bo danes, 2. aprila 2017, ob 17. uri v ŠC Ribnica želela na kolena spraviti tudi danski Gudme in se zmagovito posloviti od pokala EHF.

To bo obenem labodji spev ekipe, ki bo po koncu sezone doživela temeljito prenovo oziroma kar poletno razprodajo. Reprezentant Jan Grebenc bo kariero gotovo nadaljeval v večjem klubu (Gorenje, Celje, Chambery), organizator igre in duša ekipe Patrik Leban je že podpisal za Nexe, na izhodnih vratih je Alen Kulenović, tudi mladi Nik Henigman se spogleduje s tujino … Za nameček vse kaže, da si je vodstvo kluba po seriji porazov premislilo in ne bo podaljšalo pogodbe s trenerjem Robertom Begušem, ki naj bi izgubil podporo v slačilnici.

V takšnem ozračju bodo suhorobarji težko ubranili 3. mesto v državi. Nekaj dobre volje in elana bi jim lahko vrnila zmaga proti Gudmeju, kar bi bil najlepši konec zgodovinske prve evropske avanture za dolenjski klub. Po petih kolih ima sicer v skupini A Berlin 10 točk, Saint-Raphael 6, Gudme 4 in Ribnica 0. Ribničani so res v zadnjih dveh mesecih praviloma izgubljali, zdelal jih je naporen tekmovalni ritem, ki ga niso vajeni, a niso se predali malodušju. Če bodo v polni dvorani pokazali borbenost, kot so jo v 1. kolu proti Berlinu, presenečenje ni izključeno. Res pa ga bodo morali uprizoriti brez poškodovanih Lebana in pomembnega moža v obrambi Jana Puclja.

Vir: delo.si, Peter Zalokar

Komentiraj