Šport

Črt Abrahamsberg se vrača v rokomet

Črt Abrahamsberg
Črt Abrahamsberg

V ribniškem rokometnem klubu so zelo veseli, da bodo na treningu naslednji teden pozdravili tudi starega znanca Črta Abrahamsberga.

Ribnica – V predlanski sezoni je Riko Ribnica pod vodstvom Roberta Beguša osvojila rekordno četrto mesto, v lanski pa peto. V nasprotju s preteklimi leti se v zadnjem obdobju ekipa ne menja pretirano.

Dolenjsko zasedbo zapuščata Alen Markovič (predvidoma Nemčija) in Matic Andoljšek (SVIŠ). Nekaj mladincev se bo kalilo v bližnjih klubih. Prišlek pa pravzaprav to niti ni. Po enoletnem športnem premoru se namreč na igrišče vrača Črt Abrahamsberg, levičar, ki lahko pokrije oba položaja na desni strani igrišča.

Pri 27 letih je nekdanji mladinski reprezentant, ki je bil med drugim tudi tretji na svetovnem prvenstvu z generacijo letnika 1988, v kateri je igral z ramo ob rami z Juretom Dolencem, Deanom Bombačem, Stašem Skubetom, Urošem Bundalom in druščino, v najplodnejšem obdobju svoje kariere. Izkušenj mu ne manjka, v letih pred rokometnim odmorom je bil vselej med najboljšimi igralci in strelci ekipe ter tudi njen kapetan. Navsezadnje ima tudi štiri nastope za člansko reprezentanco, zanj pa so se zanimali najuglednejši slovenski klubi.

Z novim pomočnikom

Osnovni cilj Ribničanov, ki kandidirajo tudi za posojo Gorenjevega levičarja Andrisa Celminša, je uvrstitev v ligo za prvaka, torej med šesterico, želja pa je četrto mesto. Ekipa ima z izjemo le dveh igralcev povsem lokalno poreklo. Trener Beguš pa bo imel po novem tudi pomočnika, in sicer nekdanjega odličnega igralca Damjana Škaperja.
Vir: silo.net

Komentiraj