Šport

8. krog 2. SFL 2013/2014: IRBIS PH Ilirska Bistrica : Fragmat Extrem 2:1(0:1)

8. krog 2. SFL 2013/2014: IRBIS PH Ilirska Bistrica : Fragmat Extrem 2:1(0:1)
8. krog 2. SFL 2013/2014: IRBIS PH Ilirska Bistrica : Fragmat Extrem 2:1(0:1)

Ilirska Bistrica – Ko so Extremovci v 6. krogu doma z Kebljem, oslabljeni brez Janeša, Kordiša, Gajserja in Miheliča, na krilih Zbačnika visoko porazili moštvo iz Oplotnice, je privržence domačih na tribuni prepričala suverenost in veličina kakovosti moštva. Tako so vsi pričakovali nadaljevanje zmagoslavja. Če odštejemo Dobrepolje, ki so praktično pred vrati, je že v prvem gostovanju v sezoni kjer je manjkal le Arko, Miheličev zadetek ni zadostoval za zmago, zato so domov prišli le z točko.

8. krog 2. SFL 2013/2014: IRBIS PH Ilirska Bistrica : Fragmat Extrem 2:1(0:1)

8. krog 2. SFL 2013/2014: IRBIS PH Ilirska Bistrica : Fragmat Extrem 2:1(0:1)

V Ilirsko Bistrico je šel Fragmat Extrem v polni zasedbi in prepričan v svojo zmago. Igrali s z dvema četvorkama, ki sta jih dopolnjevala še dva iz deseterice, igra je Extremu dobro stekla, priigrali so si priložnost za priložnostjo pa tudi posest je bila v njihovo korist, no v 11. minuti pa je Gregorič po samostojnem prodoru po levi, premoč gostov kronal z zadetkom za 0-1. Kmalu za tem po podaji Miheliča z gol out linije, Gajser ni zadel – praktično praznih vrat – ki bi botrovalo zvišanju in mirnemu nadaljevanju. Omeniti je potrebno, da so v prvem delu Extremovci zelo dobro delovali tudi v obrambi, saj si gostitelji niso priigrali omembe vrednih priložnosti, tiste ki so bile pa je Sever spretno ubranil. [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

V drugem delu se je opazilo, kako močno si Bistričani želijo točk, začeli igrati bolj agresivno in predvsem nevarno, zato je imel Sever v vratih precej več dela. Tako je ostajalo tudi več prostora za hitre protinapade gostov, priložnosti so se od 30 minute kar vrstile predvsem na gostiteljevi polovici. Extremovci so imeli vsaj tri, skoraj popolne protinapade, z dvema igralcema na enega, žal pa protinapade niso kronali z zadetkom. V 34 minuti so se Bistričani odločili za igro z vratarjem v polju, ki je delovala zelo prepričljivo, zato se je trener gostov za zadnjih pet minut odločil zaigrati le z četvorko, ki naj bi mu prinesla zmago. Toda gostitelji so še kar naprej igrali z vratarjem v polju in v 38 minuti omenjeno igro kronali z zadetkom Galekovića iz neposredne bližine. To domačim ni bilo dovolj, saj so še naprej delovali z vratarjem, katera jim sicer ni prinesla zadetka, je pa zadetek pol minute pred koncem iz samostojnega protinapada po levi z projektilom pod prečko dosegel Zatković in Bistričanom na lestvico pripel prepotrebne tri točke. Extrem pa bo moral še krepko stisniti vrste, saj jih po petkovi tekmi ki bo doma, v januarju čakajo kar tri gostovanja, od koder morajo domov priti vsaj še z parom zmag za prijetnejše nadaljevanje trokrožnega sistema.

Tako vabljeni v petek, 20. 12. 2013,  ob 19.30 v domačo dvorano, kjer morajo domači dodobra povrniti prepričanje privržencev, saj so današnjem porazu tudi od dobropoljcev na gostovanju v prvem delu iztržili le točko.

Komentiraj