Šport

16. krog 2. SFL 2013/2014: Dobrepolje – Fragmat Extrem 1:4 (1:1)

futsal
16. krog 2. SFL 2013/2014: Dobrepolje : Fragmat Extrem 1:4 (1:1)

Dobrepolje  – Gostovanje Fragmat Extrema tokrat ni bilo naporno, saj so potrebovali le dobre četrt ure potovanja. Tesku so bili na voljo vsi igralci.
Že kmalu ko so gostitelji krenili iz sredine, je njihov najboljši strelec Čož, po samostojni akciji ena na ena obšel Arka in ometel pajčevino desne stične točke za vodstvo z 1-0. V nadaljevanju je Extrem napadel na polno, v prvo je do samostojnega prodora prišel Kordiš z njim pa še Jelič na desni, žal ga Kordiš ni opazil zato je strel usmeril na vrata, ki so z vratarjevo pomočjo ostala nenačeta. Zato pa se je Kordiš odkupil že v naslednjem napadu, kjer je po samostojnem prodoru podal Arku, ki je zadel za poravnanje izida na 1-1 in nekako popravil svojo nespretnost ob prejetem zadetku. V nadaljevanju se je igra stabilizirala zato so do konca polčasa vsi imeli še po nekaj priložnosti, z razliko med njimi v tem, da so extremovi zadevali okvir vrat, kar je šlo znotraj okvirja pa je odbranil izvrstni Novak, gostitelji pa so žogo večino usmerjali zunaj vrat. Prva polovica tekme se je torej končala s poravnanim izidom.

futsal

16. krog 2. SFL 2013/2014: Dobrepolje : Fragmat Extrem 1:4 (1:1)

Drugi polčas je bil v znamenju gostov, kar je navijačem Extrema, ki so preglasili domače, dal vedeti Kordiš, ki je z prodorom po levi tudi udaril z levo in povedel Extrem v vodstvo z 1-2. Zdaj je bilo gostom lažje in to se je videlo tudi na igrišču, saj so popolnoma prevzeli iniciativo, gostitelji so le še strnili obrambne vrste in čakali na protinapade. Ponovno je Kordiš v nadaljevanju prišel še do ene izvrstne priložnosti, kjer pa žoga žal ni našla poti v mrežo. Prav Kordiš pa je bil tudi asistent Arku, ki je ponovno zadel za povišanje na 1-3. Že v prvi akciji po izhodu iz sredine so domači zapretili, kjer pa jim je veselje preprečeval mladi Stopar, ki je po novem prvi vratar Extrema. Zaključek tekme pa je pripadel le še Extremu, v eni od akcij je Arko zaposlil Kordiša na drugi vratnici, ki pa mu ni bilo usojeno da zadane še drugič. Gostitelji so med tem pridelali že šesti prekršek, Kordiš je dobil priložnost da vseeno drugič zadane, ki pa jo ni izkoristil. Zato pa sta se že v naslednji minuti dobro znašla Mihelič in Janeš z asistenco iz vzdolžne črte, kjer je Mihelič spretno in natančno nastavil žogo Janešu na udarno nogo, ki je ostrostrelsko natančno tudi zadel za končnih 1-4.

Po videnem lahko ocenimo kako različno je sojenje dveh evropskih sodnikov, med tem ko je pretekli krog Extremu delil pravico Šivic z veliko tolerantnostjo in ogromno opozarjanja, nam je tokrat prav tako evropsko usmerjen Zahovič, pokazal zobe in popolno nasprotje tolerance, ki je bila tokrat za extremovce nična in ekscesno vzpodbujevalna, saj si je Extrem ob štirih prekrških v celi tekmi, prislužil kar tri rumene kartone iz pridelanih prekrškov, iz česar je evidentno da mora mariborska regija poskrbeti, da na odločilni tekmi v zadnjem krogu ostane Extremu le še sem in tja kakšen igralec.
Extrem je vseeno vknjižil nove tri točke, ki ponovno pomenijo dihanje za ovratnik Keblju in potovanje proti prvoligaški združbi. V naslednjem krogu Extrem na domačih tleh gosti pomlajeno škofjeloško moštvo. Vabljeni!

Komentiraj