Sodražica Šport

15. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem – Benedikt 5:3 (3:2)

15. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem - Benedik 5:3 (3:2)
15. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem - Benedik 5:3 (3:2)

Sodražica – V petek, 21.2.2014 je bila ob 19:30 uri na sporedu tekma drugega dela 2. Slovenske futsal lige. Domača zasedba Fragmat Extrema je še drugič v razmiku enega tedna pričakovala ekipo KMN Benedikt. Prvi dve tekmi v letošnji sezoni med tema dvema nasprotnikoma sta se končali z delitvijo točk. Tokrat pa so Extremovci pred približno 160 gledalci premagali nasprotnika, končni rezultat srečanja je bil 5:3. Za domače so zadeli: Jure Kordiš dvakrat, Mitja Mihelič, Mitja Zbačnik in Matej Gregorič po enkrat.

15. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem - Benedik 5:3 (3:2)

15. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem – Benedikt 5:3 (3:2)

Domači na tekmi niso mogli računati na Gregorja Janeša, ki je bil odsoten zaradi parnih rumenih kartonov. Vid Sever še vedno ni saniral težke poškodbe, brez njegovo odsotnosti pa se bo morala domača ekipa znajti še približno 1 mesec. Jaka Debeljak pa je bil odsoten zaradi osebnih razlogov. V kadru sta se prvič v letošnji sezoni znašla Miha Čampa in še ne 17-letni vratar Fran Stopar.

Prva akcija na srečanju je pripadla domačim, Uroš Arko je v 3. minuti z razdalje dodobra ogrel dlani Štefana Huberja. Prav vratar gostov Štefan Huber je minuto kasneje z dolgo podajo zaposlil Dejana Hagerja, ki je poizkušal premagati Frana Stoparja z lobom, vendar se je slednji znašel na pravem mestu. V 6. minuti je Bojan Klemenčič krenil v protinapad, strel, ki je šel v smeri proti desni vratnici mu je Fran Stopar obranil. Gostje so si še v isti minuti ustvarili dve novi priložnosti, najprej je iz prostega strela poizkusil Danilo Kurnik, potem pa je Kurnik izvajal še kot, naslovnik podaje pa je bil na drugi vratnici osamljen Miha Čuček, ki je zadel le desno vratnico. Še enkrat je obveljalo nepisano nogometno pravilo “kdor ne da, dobi”, Mitja Mihelič je z solo akcijo po levi strani krenil v protinapad, ki ga je z strelom ob levi vratnici in novim zadetkom zaključil v svojem slogu – 1:0. Matej Gregorič je krenil v protinapad po desni strani, zadetek pa mu je naposled preprečil gostujoči vratar Huber, tekla pa je 7. minuta. V isti minuti so prišli gostje do izenačenja, Bojan Klemenčič je iz prostega strela meril natančno po tleh, ob levi vratnici za 1:1. V 9. minuti je Jure Kordiš streljal na desno vratnico po tleh, Mitja Zbačnik pa se je znašel na pravem mestu in žogo preusmeril v gol, Extremovci so znova povedli – 2:1. Po novem prejetem zadetku so Benedikčani opravili menjavo v vratih, Štefana Huberja je zamenjal Branko Pavič. Tekom  11. minute je Jure Kordiš z strelom po tleh zadel levo vratnico, ni pa manjkalo veliko in Uroš Arko bi odbitek kmalu pospravil v mrežo nasprotnika. V naslednji minuti so domači izpeljali lepo akcijo, Matej Gregorič je podal Urošu Arku, kateri je atraktivno podal žogo Juretu Kordišu, kateremu se je odprla avtocesta do vrat Branka Paviča, ki jo je z svojo hitrostjo izkoristil in z strelom mimo leve noge matiral gostujočega vratarja za 3:1. Danilo Kurnik je po prostem strelu v 14. minuti znova preizkušal domačega vratarja, Fran Stopar mu je strel, ki krenil v zgornji levi kot obranil. Domači so znova izpeljali zelo lepo akcijo za oko, Mitja Mihelič – Jure Kordiš – Nikola Jelić in znova Jure Kordiš, kateri je zgrešil nekaj kar je skoraj nemogoče zgrešiti, kar zagotovo ni v njegovi navadi. Alen Kopun je prišel tekom 16. minute do ugodnega položaja za strel iz desne strani, a se je njegov natančen strel v levo vratnico na srečo odbil nazaj v igralno polje. V 19. minuti je Bojan Klemenčič odigral dvojno podajo z Alešom Lasičem, kateri ga je atraktivno z peto zaposlil, prvi strelec 2. SFL pa je delo dokončal z strelom z špico v desni zgornji kot vrat – 3:2.

V drugi polčas so za odtenek odločneje krenili igralci Benedikta, ki so lovili zaostanek. Miha Čuček je tekom 24. minute zaposlil Bojana Klemenčiča, ki je že preigral nasprotnikovega vratarja, a mu je uspešen zaključen požrtvovalno blokiral Jure Kordiš. Isti dvojec se je na gostujoči strani minuto kasneje znašel v podobnem položaju, Čuček je želel v neposredni bližini vrat zaposliti Klemenčiča vendar je Matej Gregorič še pravočasno prestregel podajo in akcija gostov je “splavala po vodi”. Fran Stopar je z podajo po zraku zaposlil Mateja Gregoriča, vendar slednji z lobom ni uspel presenetiti Paviča v vratih nasprotnika, tekla pa je 25. minuta. V 28. minuti je Mitja Mihelič po akciji iz kota ugodno zaposlil Miho Čampo, katerega poizkus je meril nad vrati Benedikčanov. Dejan Hager je še v isti minuti potegnil iz desne strani v sredo in streljal proti levi vratnici, vendar se je Fran Stopar izkazal z spektakularno obrambo in rezultat je ostal nespremenjen. V 32. minuti je Matej Gregorič ukradel žogo in krenil v protinapad po levi strani, ki ga je zaključil z silovitim strelom v bližini desne vratnice, domači so povedli z 4:2. Bojan Klemenčič je minuto kasneje ugodno zaposlil Danila Kurnika, ki se je sam znašel pred vrati domačih, Fran Stopar pa se je znova izkazal. V 34. minuti je Danilo Pukšič izvajal udarec iz avta na levi strani, žoga se je na koncu od desne vratnice odbila v mrežo, gostje iz Benedikta pa so se domačim Extremovcem znova približali na gol zaostanka – 4:3. Mitja Zbačnik je krenil v protinapad, njegov poizkus je Branko Pavič obrnil, žoga pa se je nato še nekaj časa odbijala v bližini gostujočih vrat, vendar Extremovci priložnosti tokrat niso zmogli realizirati. Vratar domačih Fran Stopar je tekom 37. minute z dolgo podajo zaposlil Mitjo Miheliča, ki si je žogo lepo ustavil na prsih, vendar se je zaradi položaja telesa znašel v neugodnem položaju za zaključek, ki je meril mimo vrat. Jure Kordiš se je nekaj trenutkov zatem znašel v protinapadu po levi strani, ki ga je zaključil z strelom med nogami Paviča – 5:3. Prav Kordiš je v naslednji minuti vodil novo obetavno akcijo svoje ekipe, po protinapadu je na drugi strani zaposlil Nikolo Jelića, ki je neoviran prišel do ugodnega položaja za strel, vendar mu je eden izmed nasprotnikov blokiral udarec. Miha Čuček, Benedikt, je v 39. minuti po nekakšnemu “fliperju” v kazenskem prostoru domačih prišel do strela, a je bil Fran Stopar vnovič na mestu. Jure Kordiš pa se je v isti minuti znašel v ugodnem položaju za dosego hattricka, po tem, ko je na sredini igrišča ukradel žogo je krenil neoviran proti vratom Benedikta in stresel prečko.

Fragmat Extrem se je z novo zmago, vsaj začasno, znova prebil na prvo mesto na ligaški razpredelnici. Naslednja tekma čaka Extremovce danes teden, ko se bodo v športni dvorani v Velikih Laščah na lokalnem derbiju pomerili proti ekipi FK Dobrepolje.

Srečko Vrbinc

1 komentar

Komentiraj