Šport

3. krog 1.A DRL 2015/16: Rokometaši Ribnice danes gostijo Celjane

Rokometne zoge
11. krog 1.A DRL 2016/17: RD Riko Ribnica - Urbanscape Loka 24:23 (14:11)

Ribnica – »Bi lahko bili tako prijazni in tokrat ne bi pompozno najavili naše tekme s Celjem,« se je predsednik Rika Ribnice, Marko Obrstar, po zmagi v Mariboru spomnil grenke lanske zgodbe in si obeta, da se bodo njegovi rokometaši danes (16.9.2015) bolje upirali prvakom, ki z enim očesom pogledujejo proti ligi prvakov.

Lani je na svoj rojstni dan (24. september) trener Robert Beguš na glas razmišljal o tem, da bi bilo Celjane mogoče ujeti na levi nogi, a to je kolega Branka Tamšeta in njegove le še dodatno podžgalo in so za seboj pustili opustošenje: Ribnica je na razočaranje slavljenca izgubila kar z 22:38. Begušev optimizem sicer ni bil iz trte izvit, Ribnica je imela dotlej na računu tri zmage, tudi proti Trimu, podobna zgodba je tokrat, ko suhorobarji letijo na krilih dveh zmag in imajo vročega Patrika Lebana. Na drugi strani imajo Celjani kup težav s poškodbami in stiskajo pesti, da bi do sobotne premiere v LP pri Bešiktašu zakrpali Miho Zarabca in Blaža Janca. Danes ju bo Tamše gotovo vrgel v ogenj, saj noče, da bi prišla povsem hladna v vroči Istanbul.

»Če povem po pravici, bi si bolj želel, da bi Celjani spet prišli na moj rojstni dan, kar bi pomenilo, da bi bila za njimi tekma v Turčiji in pred njimi derbi z Zagrebom. Tedaj bi gotovo bili bolj ranljivi,« je bil tokrat veliko bolj skromen Ljubljančan, zadovoljen z doslej opravljenim: »V klubu smo si rekli, da bi bile štiri točke iz prvih štirih kol povsem dovolj in že po dveh tekmah jih imamo toliko. Proti Celju nimamo kaj izgubiti in bomo skušali navijačem dokazati, da lanska kanonada le ni bila povsem realen odraz razmerja moči.«
Vir: delo.si, Peter Zalokar

Komentiraj