Šport

1. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat EXTREM : Irbis PH Ilirska Bistrica 7:4(3:2)

1. krog 2. SFL 2013-2014, Fragmat- Irbis
1. krog 2. SFL 2013-2014, Fragmat- Irbis

Sodražica – V petek 27.9.2013 je bila v Športni dvorani Sodražica na sporedu prva tekma 1. kola 2. Slovenske futsal lige. Extremovci so na domačem parketu pričakali ekipo Irbis PH iz Ilirske Bistrice. V srečanju katero ni bilo odločeno do zadnjih minut so bili boljši z 7:4. Za domače so zadeli Marko Matelič, Matej Gregorič in Jure Kordiš po dvakrat, ter Nikola Jelić enkrat.

POTEK TEKME

1. krog 2. SFL 2013-2014, Fragmat- Irbis

1. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat- Irbis

Prva resnejše zabeležena akcija je potekala v 5. minut, Uroš Arko je enemu izmed nasprotnikov na sredini igrišča ukradel žogo, ter zaposlil Marka Mateliča, ki je prišel do ugodnega položaja za strel, ter z natančnim strelom po tleh v levi kot povedel domače v vodstvo z 1:0. Matej Gregorič je iz kota prejel podajo Gregorja Janeša, ter izkoristil nekaj prostora, ki so mu ga nehote namenili nasprotnikovi igralci, z natančnim strelom po tleh v desni kot, pa je povedel Extremovce v vodstvo z 2:0. Borut Brozina je pri gostih iz Ilirske Bistrice imel v 10. minuti zrelo priložnost, ko je nekoliko iz leve strani zadel zunanjo vratnico. V isti minuti so imeli akcijo tudi domači, natančneje Nikola Jelić, ki je po ukradeni žogi na sredini igrišča prodrl vse tja do 9 metrov razdalje od nasprotnikovih vrat, vendar je streljal preko gola. Minuto kasneje je Mitja Zatković izkoristil nezbranost domačih, ko je na sredini ukradel žogo in “potegnil” do vrat novega vratarja Extrema Vida Severja s katerim se je soočil 1 na 1, ter ga premagal za znižanje rezultata na 2:1. Đoša Lazarević je za goste izvajal prosti strel, naslovnik podaje je bil Jure Mahne, ki je ujel Severja na napačni nogi, ter rezultat poravnal na 2:2, tekla pa je 16. minuta. Vid Sever se je z dobro obrambo izkazal v 18. minuti, akcijo Mahneta in Boruta Brozine, je zaključil slednji. V samih izdihljajih prvega polčasa je na veselje pristašev ekipe iz Ribniške doline Matej Gregorič po prodoru iz leve strani, meril natančno v stečišče desne vratnice in prečke, ter po možnosti uničil tudi domovanje družine pajek za 3:2.

[oglas tip=”200×200″]Kapetan domačih Marko Matelič se je izvrstno znašel v 25. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora pospravil odbitek, s katerim so Extremovci zopet ušli nasprotniku na +2 (4:2). Po protinapadu, ki je potekal v 28. minuti bi domača ekipa lahko še povišala svojo prednost, Vid Sever je podal Dejanu Trdanu, kateri je podaljšal do Jureta Kordiša, ki pa je tokrat zadel le desno vratnico nasprotnikovih vrat. Borut Brozina je tekom 33. minute po prostem udarcu zaposlil Nermina Jusića, ki je neugodno sprožil, domači vratar Sever pa je po odbitku dobro posredoval in preprečil, da bi žoga prečkala golovo črto. Nato je v protinapadu zaposlil Jureta Kordiša, kateri je sam krenil do nasprotnikovih vrat, preigral Marka Novaka (nasprotnikovega vratarja), ter potisnil žogo v prazno mrežo, semafor pa je kazal rezultat 5:2 za domače. Od tega trenutka dalje so gostje iz Ilirske Bistrice poizkusili spremeniti rezultat tekme z igro z vratarjem v polju, tako je na sceno stopil prvi strelec lanskega prvenstva 2. SFL Đoša Lazarević. Tekom 34. minute se je sam znašel na levi strani, ter z natančnim strelom v sam desni zgornji kot znižal na 5:3. Gregor Janeš in Jure Kordiš sta odigrala dvojno podajo, Kordiš pa se je nenadoma znašel sam pred vrati nasprotnikovega vratarja, ki mu je strel tudi obranil. Đoša Lazarević je ponovno stopil v ospredje z individualno akcijo v 37. minuti, ko je natančno meril in svojo ekipo približal na samo en gol zaostanka – 5:4. Domači igralci so na začetku 38. minute ukradli žogo nasprotnikovim igralcem, Jure Kordiš je poizkusil z strelom iz svoje polovice na prazna vrata, a žoga je zadela le vratnico. Lazarević je bil blizu tega, da bi poravnala rezultat, a je na srečo njegov strel stresel prečko domačih vrat. Omeniti velja tudi to, da so Extremovci prikazali zelo borbeno igro v času, ko je nasprotnik napadal na vrata z igralcem več, vsi igralci so se zelo borili, vendar velja za svoj trud in prikazano izpostaviti Grego Janeša. Jure Kordiš je odločil zmagovalca v zadnji minuti srečanja z zadetkom na prazna vrata iz svoje polovice igrišča – 6:4. Piko na i pa je podstavil Nikola Jelić, ko je nekaj sekund za tem ponovno zadel prazno nasprotnikovo mrežo, iz razdalje kakih 30 metrov, za končni rezultat 7:4.

Extremovci bodo naslednjo soboto gostovali pri ekipi Futsal Klub Dobrepolje. Derbi si boste lahko ogledali v ŠD Velike Lašče ob 19:00 uri.

Komentiraj