Sodražica

Veličasten sprejem v Sodražici za Ansambel Roka Žlindre & Kalamare – zmagovalci EME 2010

Sodražica te dni dobesedno živi z zmagovalci letošnje Eme 2010 – Ansamblom Roka Žlindre, še več, krajani so ponosni na svoje junake, zato so jim pripravili v petek, 26.2.2010 veličasten sprejem pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo dr. Ivana Prijatelja.

Sprejem zmagovalcev EME 2010 v Sodražici

Sprejem zmagovalcev EME 2010 v Sodražici

Čeprav so za letošnje zmagovalce Eme 2010 – Ansambel Roka Žlindre – po Emi že pripravili uradni sprejem v domačem Zamostcu, je bil to le prvi del praznovanja pred velikim vrhuncem, na katerega se je pripravljala Sodražica. V sožitju, z roko v roku, so člani Turističnega društva Sodražica in Občina Sodražica pripravili veličasten sprejem za letošnje zmagovalce Eme, tako za Ansambel Roka Žlindre kot tudi za Kalamare.

Že pred vstopom v Sodražico nas najprej pozdravi napis Dobrodošli zmagovalci Eme 2010, nato pa se na vsakem koraku opazi, da mesto dobesedno živi z Ansamblom Roka Žlindre. Prireditev, ki bi lahko bila vzgled vsem tistim, ki vehementno udrihajo po vsem, sami pa ne storijo nič konkretnega, je bila zagotovo nekaj posebnega. Najprej so nastopili Zdomarji in Ribniški pihalni orkester, nato pa je šlo zares. V spremstvu mažoretk so na oder prispeli zmagovalci – Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, ki so zaigrali zmagovalno skladbo Narodno-zabavni rock.

Glede na to, da polovica zasedbe prihaja iz občine Sodražice, polovica pa iz občine Ribnica, sta župana Blaž Milavec in Jože Levstek skupaj pripravila nepozabni sprejem zmagovalcev Eme 2010, ki je bil pod velikim šotorom v Sodražici. Poleg njiju sta prišla zmagovalce pozdravit tudi župana Velikih Lašč, Anton Zakrajšek in Blok, Jože Doles. Organizacijo dogodka je logistično prevzelo Turistično društvo Sodražica, scenarij in vodenje večera pa Marko Modrej.

Ker pa je bil to čas za slavje, so zmagovalcem čestitali tudi vaščani Vinic, Šedržanke  pa so vse skupaj presenetile še s torto velikanko in domačim pecivom.

Legendarni Franc Mihelič in Rok Žlindra

Legendarni Franc Mihelič in Rok Žlindra

Kot presenečenje večera pa so na oder prišli tudi člani ansambla Franca Miheliča, Rokovi veliki vzorniki. Ob njihovem prihodu so Roku v oči stopile solze.”Po nedeljskem večeru in zmagi na Emi je to moj drugi največji trenutek v karieri, čestitka Franca Miheliča“, je dejal Rok Žlindra.

Krivec za uspeh skladbe Narodnozabavni rok Leon Oblak je na odru dejal: “Beležimo vse tiste, ki na raznih forumih pišejo o tej skladbi najslabše in konec maja bomo po Oslu vsem poslali kočno sliko letošnjega Evrosonga, ki bo presenetljiva, s Slovenijo v glavni vlogi!

Za sprejem Roka Žlindre s Kalamari lahko rečemo: Spektakel, kot ga lahko pripravijo le v Sodražici!

ZVOK:
Rok Žlindra o začetkih glasbene poti
Rok Žlindra o nastopu na Emi in Evroviziji

Vir: 24ur.com, ribnica.info in narodnjak.si

Komentiraj