Sodražica

Policisti tudi na smučišču Izver pri Sodražici

Smučišče Izver pri Sodražici (januar 2010)

Smučišče Izver pri Sodražici (januar 2010)

Sodražica – Med smučišča, na katerih policisti na smučeh nadzirajo upoštevanje predpisov, se je uvrstil tudi Izver, smučišče pri Sodražici. Za to nalogo se je javilo deset ribniških policistov, ki za delo na smučišču uporabljajo svojo smučarsko opremo, vendar bodo, kot pričakujejo na Policijski postaji Ribnica, prihodnjo sezono že primerno opremljeni. Izver je namreč edino nekoliko večje in urejeno smučišče med Ljubljano in Kolpo, kjer imajo 300-metrsko progo in vlečnico, tako da se na progi v enem dnevu lahko zvrsti tudi 300 ljudi. »V 25 letih delovanja smučišča k sreči ni bilo hujših nesreč,« pravi Tone Matelič, predsednik Smučarskega kluba Sodražica in eden od prostovoljcev, ki skrbijo, da smučišče deluje. Vendar pa se tu in tam le zgodi kakšna nesreča, kot pred kratkim, ko je smučar zbil otroka, ki se je ustavil sredi proge.

Razmere na smučišču
Od torka, 9.3 pa do srede, 10.3 2010 zjutraj je zapadlo enih 40 cm pršiča. Na progi je še dodatnih 30-40 cm starega snega oz. podlage. Med tednom po novem obratujemo samo z nočno smuko.

Nekaj smo se pogovarjali, da bi v nedeljo zaključili sezono, ampak glede na zadnjo pošiljko snega in zimske razmere bi znali podaljšati za en teden.

Za vsak slučaj svetujem, da pred odhodom pokličeš na 041 436 236 .

Vir: delo.si

Komentiraj