Sodražica

Monografija Sodraških 800

Monografija Sodraških 800
Monografija Sodraških 800

Sodražica – Sodražica praznuje v letošnjem letu častitljiv jubilej – 800. obletnico prve pisne omembe. Mnogi kraji se ne morejo ponašati s tako dolgo zgodovino, še posebej ne pisno. Davnega leta 1220 je Sodražica, skupaj z Vinicami, nekaj let pozneje še Zapotok, stopila iz anonimnosti v tok zgodovine. Okrogla obletnica je sprožila misel, da se z monografijo Sodraških 800 je poklonimo vsem rodovom in mnogim posameznikom.

Knjiga bo v trdi vezavi večjega formata in bo vsebovala 920 barvnih strani. Ker verjamemo, da boste v knjigi vedno znova našli dragoceno, koristno in zanimivo branje, saj širi vedenje in zavedanje o pisani preteklosti in živahni sedanjosti občine Sodražica, vas vabimo k nakupu monografije Sodraških 800.

Knjiga je primerna tudi za darilo, njen nakup pa predstavlja tudi podporo opravljenemu delu avtorjem in vsem, ki so sodelovali pri njenem nastajanju. Končno pa tudi primeren inštrument za promocijo Sodražice in njenih ljudi.

Monografijo, ki bo izšla konec naslednjega mesece lahko naročite (tajništvu občine osebno ali po pošti na naslov: Občina Sodražica, Trg 25 maja 3, Sodražica oz. po elektronski pošti obcina@sodrazica.si ali po telefonu 01/8366-075) po ugodni prednaročniški ceni 25 evrov na Občini Sodražica do 31. avgusta 2020 (po izidu bo knjiga stala 40 evrov).

Komentiraj