Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Nedeljsko popoldne z Davidom Zupančičem na Škrabčevi domačiji

Kdaj: v nedeljo, 26. februarja 2023, ob 17.30h
Kje: skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Posvetil se je enemu najbolj izpostavljenih poklicev. Zdaj s prirojenim pripovednim darom in empatijo širi svoje delovanje v vedno številnejši krog sledilcev in bralcev.

Vabljeni v nedeljo, 26. februarja, ob 17.30  v skedenj Škrabčeve domačije
na spokojen iztek vikenda skozi razmišljanja o zdravniškem poklicu
v vrtincu epidemije in okrog njega
z zdravnikom  Davidom Zupančičem in Markom Crnkovičem,
ki je prebral njegovo knjigo Življenje v sivi coni.

 Je zdravnik, ki mu v državi, kjer je zmerjanje ljudi v belem nacionalni šport, množice jejo iz roke. In to ob odkritem priznanju, da po službi opravlja še drugo delo. Ustvarja podkast. Je pa res, da za to ni plačan. Vsaj dokler ne napiše še knjige in ta postane uspešnica.  Kar ni naključje: David Zupančič vrača zdravnika iz medijskih debat med paciente, v bolniške sobe, laboratorije in ordinacije. Ko vstopi s stetoskopom okrog vratu, je nekako vse rešljivo. V intimnejših uvidih razkrije, da ne nujno tudi preprosto.

Prvi v Sloveniji je potrdil koronavirus, množično bralstvo Življenja v sivi coni zdaj pritrjuje, da je tudi prvi, ki je zmeraj iskano pisanje o ‘ljudeh v belem’ uspešno zapeljal v sodoben žanr. Za hvaležne sledilce podkasta Umetnost lenarjenja posodablja vlogo pravega ljudskega zdravnika, ko ob sodelovanju poklicnih kolegic in kolegov širi vednost o boleznih, zdravljenju in preventivi.

Marko Crnkovič presoja in izziva javnost s publicističnimi intervencijami in odzivi, na spletnem portalu Fokuspokus pa zbira, ureja in objavlja podobno kritične avtorice in avtorje.

Komentiraj