Sodražica

Iz Sodražice prihaja nova glasbena skupina GORA BAND

Gora band sestavljajo štirje fantje: Tomaž Lavrič – vodja in kitarist, Nejc Nardin – vokalist in kitarist, Rok Oražem – bobnar in Peter Arko – basist.

Člani skupine Gora band

Sodražica – Mladinski klub Sodražica, ki že tradicionalno pripravlja dramsko-glasbeno prireditev, Glasbeno mineštro, daje priložnost predvsem domačim ljudem, da pokažejo svoj igralski oz. glasbeni talent. Iz kletnih prostorov se je tako na oder prvič podala skupina Gora band, ki jo sestavljajo štirje fantje: Tomaž Lavrič – vodja in kitarist, Nejc Nardin – vokalist in kitarist, Rok Oražem – bobnar in Peter Arko – basist.

Sodražica je znana po številnih znanih glasbenih imenih, če omenimo samo legendarnega Franca Miheliča, Botre, Pop design, Tamburaški orkester Sodražica, v zadnjem času pa je Sodražica postala znana po Ansamblu Roka Žlindre, ki je prepričljivo zmagal na Emi in zastopal Slovenijo na Eurosongu. Poleg omenjenih se v Sodražici skriva še veliko glasbenih talentov, ki se z glasbo ukvarjajo ljubiteljsko. Med njimi smo našli štiri mlade fante, ki so se združili pod imenom Gora band in se prvič javno pokazali na Glasbeni mineštri.

Skupina v sestavi, Tomaž Lavrič – vodja in kitarist, Nejc Nardin – vokalist in kitarist, Rok Oražem – bobnar in Peter Arko – basist, se je prvič zbrala na vajah 10. septembra 2010, zato ta datum štejejo kot datum ustanovitve. Mladi talenti so se za prostore obrnili na sodraškega župana in nihče ne ve bolje, kot župan Blaž Milavec, kako težko se je povzpeti na vrh v mladih letih. Blaž Milavec je bil namreč na prejšnjih volitvah najmlajši izvoljeni župan v državi. Župan je prisluhnil mladim fantom in dobili so svoje prostore na Gori, v stavbi, kjer je bila nekoč šola. Fantje so zavihali rokave, uredili prostore in vaje potekajo vsak petek in soboto, v kolikor lahko uskladijo termine. Ne samo, da so fantje mladi in imajo svoje obveznosti, vsak član tudi prihaja iz drugega kraja. Vokalist je Ljubljančan, bobnar je iz Sodražice, basist je Ribničan, vodja pa je doma na Gori. Mladi talenti niso dobili podpore le pri županu, ampak tudi pri prekaljenih glasbenih mačkih, in sicer se s Pop designom že dogovarjajo, da bi nastopili kot njihova predskupina. Dogovarjajo se tudi že za koncerte, eden od teh se obeta v Zamostcu, kamor jih je povabil Franc Lesar. Vokalist Nejc Nardin nam je zaupal želje za v prihodnje, in sicer si želijo, da bi še naprej tako uživali na vajah in da bi se javnosti lahko kmalu predstavili s svojo lastno glasbo. Nemalokrat se zgodi, da se iz t.i. garažnih bandov razvijejo prave zvezde, to se je na primer zgodilo Plavemu orkestru. Pustimo se presenetiti, mogoče bodo mladi fantje na Gori tudi ustvarili nepozabne uspešnice.

Vir: radio1.si

Komentiraj