Sodražica

Band 501 predstavlja svoj prvi pravi videospot: Naj se čas ustavi

Band 501, Oriana, Eva
Band 501, Oriana, Eva

V poslušanje in v ogled vam predstavljamo prvi pravi videospot za pesem »Naj se čas ustavi« dolenjsko-notranjske zasedbe Band 501.

Band 501 s svojo prvo skladbo »Naj se čas ustavi« napoveduje svež, kvaliteten in pozitivno naravnan pop-rock izdelek. Po petih letih ustvarjanja in preigravanja pa je ta dolenjsko-notranjska naveza dočakala tudi svoj prvi pravi videospot. Pesem, ki sama po sebi namiguje na februarske gregorčke in valentinovo, je nastajala pod taktirko producenta Matije Oražma, besedilo je delo Matije Oražma in Janka Smisla, za miks in master pa je poskrbel Franci Zabukovec – Zabukowski.

O zgodbi »Naj se čas ustavi«

Band 501, Oriana, Eva

Band 501, Oriana, Eva

Ko življenje okoli nas postane drama, ko nemočno vsrkavamo kaos sodobnega časa in smo na drugi strani hvaležni, da nismo del njega … To je zgodba, ki so jo skozi besedilo, glasbo in videospot za pesem »Naj se čas ustavi« uprizorili fantje iz skupine Band 501 skupaj s prostovoljnimi statisti in manekenko Evo Ahačevčič.

Evin sprehod skozi mesto, prežet z razočaranji in neuslišanimi ljubeznimi ter olajšanjem od pogledu na njega, ki ji po neprijetni sprehajalni izkušnji ponudi poljub in objem, je v zgodbo povezala bratsko-sestrska naveza Girotto. Videospot je delo produkcije J&O Girotto, režiserja Jurija in scenaristke Oriane.

»Pesem govori o pozitivni ljubezni, spot pa prikazuje ljubezen v vseh oblikah, tudi najbolj žalostnih, postane drama, zavrnitev ali konec. Iz ljubezni se učimo, v ljubezni se spremenimo,« je povedala Oriana Girotto.

Še zanimivost ali dve?

Morda bi bilo res bolj smiselno, da bi Eva stekla po objem k pevcu, a odločila se je raje za objem klaviaturista Darjana Pakiža, ki je njen partner tudi v realnem življenju. Očesni stik Eve in pevca Tadeja Prevca so v spotu le Evina pohvala celotni skupini, znak prijateljstva, ki obkroža in varuje njeno ljubezen do Darjana.

Zanimivo pa je opazovati tudi statiste v spotu. Skodrani fant, ki ga dekle zavrne in hladno odkoraka od njega, je kar Evin brat Rok s svojim dekletom. V kratkem prizoru, kjer se fanta stepeta zaradi dekleta, pa igra tudi Jan Tehovnik, novi pevec legendarne »hard rock« skupine Lene kosti.

Komentiraj