Sodražica

Gasilci pri Sv. Gregorju nabavil novo vozilo

Gasilci pri Sv. Gregorju nabavil novo vozilo
Gasilci pri Sv. Gregorju nabavil novo vozilo

Sveti Gregor – Lanski žledolom in posledice po naravni ujemi so še bolj strnili gasilce na Ribniškem, tudi pri Svetem Gregorju. Člani tamkajšnjega društva so bili več februarskih dni v polni pripravljenosti, saj je žled najbolj klestil po območju njihove krajevne skupnosti. Takrat se je pokazalo, da gasilci za učinkovito operativno delo potrebujejo tudi bolj sodobna vozila.

Zato je bila na občnem zboru 2014 podana pobuda o nakupu vozila GVM-1, ki je prilagojeno za delo na hribovskem območju. V poldrugem letu je društvu uspelo iz več virov pridobiti okoli 45 tisoč evrov, kolikor je stalo vozilo z nadgradnjo. Pridobitev je bila prizadevnim gasilcem izročena ob proslavi 115 letnice društva. Predsednik PGD Sveti Gregor Peter Adamič je dejal, da pot do nakupa vozila v obdobju, ko je v občinski blagajni vse manj denarja, ni bila lahka.

Gasilstvo je bilo že od ustanovitve društva steber siceršnjega dogajanja pri Svetem Gregorju. Na to priča tudi ličen gasilki muzej v obnovljenemu domu oziroma prikaz dela v času, ko je društvo raslo.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj