Sodražica

Fibran Nord po požaru: največ škode je nastalo na strehi proizvodne hale

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica (1)
Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica

Sodražica – Sobotni požar v proizvodni hali podjetja Fibran Nord v Sodražici je največ škode povzročil na strehi proizvodne hale, druga proizvodna linija deluje nemoteno, piše na spletni strani podjetja.

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica (1)

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica

Vsak naslednji dan bo razkril več podrobnosti, vendar je trenutna ocena, da razen na objektu in na instalacijah pod stropom ni večje škode,” so zapisali v Fibran Nordu in se zahvalili vsem gasilcem in sodelavcem, ki so izpostavili svoje “zdravje in življenja, da preprečijo širjenje požara in so se ob tem poškodovali”.

Ker je izolacijski material, ki je takrat bil v proizvodnji, ostal nedotaknjen, v podjetju predvidevajo, da tudi na strojih ni povzročena posebna škoda. Sanacija objekta bo terjala določen čas in bo v tem času motena dobava določenih proizvodov.

Druga proizvodna linija deluje nemoteno, zato bo dobava tanjših proizvodov ter proizvodov skladiščenega materiala nemotena, daljši dobavni rok pa bo za večje debeline, ki so se proizvajale na prvi proizvodni liniji, kjer je zagorelo.

UKC Ljubljana: Vseh pet oseb je že zapustilo bolnišnico

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru pa so potrdili, da so v soboto zvečer zaradi akutne zastrupitve z ogljikovim monoksidom na internistični prvi pomoči obravnavali pet oseb – enega gasilca in štiri delavce.

Po obravnavi, ki je vključevala zdravljenje s kisikom in nadzor, so dve osebi iz bolnišnice odpustili domov, trije pa so nadaljevali zdravljenje na centru za zastrupitve, vendar pa danes na zdravljenju v bolnišnici ni več nobenega bolnika iz sobotnega požara, so še dodali.

Vir: 24ur.com

Komentiraj