Sodražica Šport

5. krog 2. SFL 2013/2014: FRAGMAT Extrem – KIX Ajdovščina 5:2 (1:0)

5. krog 2. SFL 2013/2014: FRAGMAT Extrem - KIX Ajdovščina 5:2 (1:0)
5. krog 2. SFL 2013/2014: FRAGMAT Extrem - KIX Ajdovščina 5:2 (1:0)

Sodražica – V petek 8.11.2013 je bila za igralce Extrema na sporedu 4. ligaška tekma v sezoni. V goste, v ŠD Sodražica je prišel renominiran nasprotnik, z zgodovino, saj je že nastopal v 1. SFL. Gre za ekipo Kix Ajdovščina, ki je morala priznati premoč domačim igralcem, ki so rutinirano slavili z 5:2. Za zmago je dva zadetka prispeval Jure Kordiš, po enega pa Gregor Janeš, Dejan Trdan in Matej Gregorič.

POROČILO

5. krog 2. SFL 2013/2014: FRAGMAT Extrem - KIX Ajdovščina 5:2 (1:0)

5. krog 2. SFL 2013/2014: FRAGMAT Extrem – KIX Ajdovščina 5:2 (1:0)

Ekipi sta rabili veliko časa, da sta začeli prihajati do priložnosti. Med tem, ko si Ajdovci niso pripravili omembe vredne priložnosti v prvem polčasu, so domači prišli do vodstva v 11. minuti, po akciji iz avta so nasprotniki blokirali strel Marku Mateliču, nato še Juretu Kordišu, ki je še enkrat čisto sam pred vratarjem prišel do žoge, ki pa jo je v drugo pospravil v mrežo za 1:0. Nikola Jelić je minuto kasneje prestregel žogo nasprotniku na igrišču in pripravil lepo priložnost za Grego Janeša, ki se je sam znašel pred vratarjem Nejcom Kodričem kateri je nevaren poizkus domačih tudi zaustavil. Domači vratar je imel veliko dela z pokrivanjem Uroša Arka, kar je opazil Matej Gregorič, ki je z neoviranim udarcem skorajda že povišal vodstvo, vendar se je žoga od desne vratnice odbila nazaj v igralno polje, tekla pa je 17 minuta.

[oglas tip=”180×150″]V drugem polčasu so bili igralci bolj razpoloženi za igro in so posledično večkrat prihajali do priložnosti. Jure Kordiš je že v prvi minuti nadaljevanja naslovil podajo do Gregorja Janeša, ki je nato z udarcem po tleh iz desne strani, žogo spravil najprej mimo nog svojega čuvaja, nato pa še tik ob desni vratnici za povišanje vodstva na 2:0. Jure Kordiš je minuto kasneje nato krenil v prodor in se sam soočil z  Kodričem, kateri mu je s skrajnimi napori žogo vendarle prestregel in razčistil nevarno situacijo pred svojimi vrati. Tekom 23. minute sta kombinirala Matej Gregorič in Jure Kordiš, slednji je akcijo zaključil z pol-volejem, a je bil vratar tokrat na mestu. Uroš Arko je v 25. minuti izvajal kot, kjer je opazil Nikolo Jelića, kateri je s podajo s peto prefinjeno zaposlil Kordiša, kateri se je ponovno znašel v priložnosti za strel, a je meril premalo natančno. Gostje pa so nato iz te akcije izpeljali protinapad, kar sam vratar je s podajo po zraku zaposlil Matica Jereba, kateri je prvič resneje ogrel dlani domačega vratarja Vida Severja. Matic Jereb je izkoristil zmedo pred domačimi vrati, prestregel žogo in nato še preigral domačega vratarja, ter žogo porinil v nebranjen del mreže, ter tako znižal rezultat na 2:1, tekla pa je 26. minuta. V isti minuti se je v priložnosti za Kixe znašel še Klemen Sluga, a priložnosti za zadetek ni izkoristil. Jure Kordiš je bil v 27. minuti v enem izmed svojih značilnih prodorov, tokrat je iz desne strani “potegnil” do kakih 7 metrov oddaljenosti od gostujočih vrat, ter z natančnim in močnim udarcem po tleh, poleg leve vratnice Extremovce zopet oddaljil na +2 (3:1). Tekla je 28. minuta, ko je Jure Kordiš zaposlil Marka Mateliča, ki se je sam znašel pred vrati, udarec mu je Nejc Kodrič še zaustavil, a je na levi vratnici na odbitek počakal Dejan Trdan, ki je brez težav povišal na 4:1. Od tega trenutka dalje so gostje poizkušali potek tekme spremeniti z igro z vratarjem v polju. V 32. minuti so izpeljali lepo akcijo, Asmir Sukanović je podal na stran do Admirja Ćosića, kateri je v srcu kazenskega prostora zaposlil očitno najbolj razpoloženega igralca Ajdovcev Matica Jereba, ki je z svojim drugim zadetkom na tekmi znižal rezultat na 4:2. Tekom 35. minute je Jure Kordiš prestregel žogo in jo oddal Mateju Gregoriču, kateri je hotel z dvojno podajo zaposliti Kordiša, kar mu je tudi uspelo, a je bil lok žoge dovolj natančen, da ga je Jure do mreže spremil le s pogledom, 5:2. V 39. minuti so gostje prišli do zrele priložnosti, po podaji Kristjana Vidmarja je levo vratnico močno stresel Jereb.

Omeniti velja, da je bil prvič v letošnji sezoni v kadru za člansko tekmo tudi 19-letni Suvad Okić, kateremu je trener Zoran Tesko namenil nekaj minut, s katerimi si je zagotovo nabral prepotrebne izkušnje.

Komentiraj