Sodražica

10. Psoglavski dnevi v Sodražici (24.-26. junij 2022)

V Sodražico se po dveh letih znova vračajo Psoglavski dnevi, tridnevna etnološka, zabavna, kulturna, kulinarična, športna in tržna prireditev. Potekala bo zadnji vikend v juniju, natančneje od 24. do 26. junija 2022.

V petek, 24. junija jih bo pričela Psoglavska noč, na kateri bodo za odlično, rokersko obarvano zabavo v okviru turneje ob 30. obletnici delovanja še posebej poskrbeli Big Foot Mama. Nastopile bodo tudi skupine Zakon, Band K-Rocks in Duble Truble s poslovilnim koncertom.

V soboto, 25. junija se bo vse vrtelo okrog žog in žogic na Dnevu športa z nogometom, odbojko na mivki, košarko, badmintonom in namiznim tenisom. Adrenalinsko obarvan dan bo zaključil kulturno obarvan Večer na trgu, s pikro veseloigro Mladinskega kluba Sodražica in uigranim nastopom Tamburaškega orkestra Sodražica.

Osrednji del Psoglavskih dni bo v nedeljo, 26. junija tradicionalni Tržni dan. Postregel bo s prikazom starih obrti, tradicionalno kulinariko, razstavami, kulturno-zabavnim programom, pestrim dogajanjem za mlade in otroškimi delavnicami. Z glasbo ga bodo popestrili Kranjci, zabava pa se bo nadaljevala v popoldne in večer z Ansamblom Roka Žlindre.

Generalni pokrovitelj dogajanja je podjetje Komunalne gradnje Grosuplje

Petek, 24. junij 2022: PSOGLAVSKA NOČ – Big Foot Mama
Sobota, 25. junij 2022: DAN ŠPORTA in VEČER NA TRGU
Nedelja, 26. junij 2022: TRŽNI DAN – Kranjci in Ansambel Roka Žlindre

Komentiraj