Slovenija

Župani na območju razvojne 3A osi zahtevajo časovni načrt gradnje obvoznice mimo Škofljice

Skozi Lavrico in Škofljico vsak dan pelje približno 17.000 motornih vozil. Foto: Bojan Rajšek/Delo
Skozi Lavrico in Škofljico vsak dan pelje približno 17.000 motornih vozil. Foto: Bojan Rajšek/Delo

Ljubljana, Ribnica – Župani na območju razvojne osi 3A od Ljubljane do Kolpe zahtevajo od ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, da do konca tega meseca predstavi časovni načrt gradnje obvoznice mimo Škofljice in Lavrice. Če tega ne bo storil, napovedujejo, da bodo novembra na Lavrici protestno ovirali promet s sprehajanjem po prehodih za pešce čez Dolenjsko cesto.

Odločitev so sprejeli na sestanku, ki ga je včeraj sklical škofljiški župan Ivan Jordan. Županom je prekipelo, ker je vlada prejšnji mesec ustavila postopek sprejemanja državnega prostorskega načrta (DPN) za obvoznico mimo Škofljice, ministrica za okolje pa ne namerava podpisati protokola o uresničitvi infrastrukturnih projektov na razvojni osi 3A. Poleg tega je prejšnji mesec župane sklicala na sestanek, na katerega je na koncu ni bilo, z njimi pa se noče pogovarjati niti predsednik vlade Miro Cerar, zato imajo župani občin od Ljubljane do Kostela vsega dovolj. Skozi Škofljico in Lavrico pelje 17.000 motornih vozil na dan. Z ministrstva za infrastrukturo so se na zahtevo županov odzvali z besedami, da je škofljiška obvoznica nujna in da je treba z DPN nadaljevati. Koordinacija in izdelava časovnega načrta pa da je v pristojnosti ministrstva za okolje.

Celoten plačljiv članek se lahko preberete na http://www.delo.si/novice/slovenija/zupani-se-bodo-protestno-sprehajali-po-zebrah.html

Komentiraj