Slovenija

Škandalozno: Odnos slovenske policije do državljanov

Vi mene ne morte kaznovat, jaz pa vas lahko“, je verjetno razmišljanje mnogih policajev, saj jih nihče ne nadzira oz. je njihov nadzor zelo površen. Če policist v celem letu nikogar ne kaznuje, je problem v njemu in ne v voznikih. In če noben policist ni bil nikoli kaznovan, je problem v tistem, ki ga nadzira.

Spodnji posnetek jasno kaže odnos slovenske policije do prebivalcev naše male, a ljubke državice. To je dodaten dokaz, da je policista nemogoče kaznovati za njegovo početje in da lahko počnejo, kar jih je volja.

Saj se ve, da zakon policistom dovoljuje, tudi če nimajo prižganih modrih luči in siren, da lahko kršijo cestno prometne predpise, ko opravljajo svoje naloge. Če se nekdo pred policistom pelje v rdečo luč, mora tudi sam narediti isti prekršek, sicer kršitelja ne more dobiti, to je vendar logično. To ni sporno, je pa sporna izjava policista: Vi mene ne morte kaznovat, jaz pa vas lahko!

Policija se pogosto oz. skoraj vedno izgovori na intervencijo, ki je vsakršno posredovanje policije, pa najsi bodi na klic občana, torej po obvestilu ali z lastno zaznavo (neposredna zaznava dogodka).  Očitno je tudi policist na posnetku z lastno zaznavo ugotovil, da je vzvratna vožnja po avtocesti manj nevarna kot dejstvo, da je ekipa televizije POP TV želela narediti kratek posnetek (seveda je s tem kršila pravila).

Komentiraj