Ribnica Zanimivosti

Ribničan Marko Maležič prijel medaljo policije za hrabrost in požrtvovalnost

Medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost 2019 (foto dnevnik.si)

Ribnica – Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sta v prostorih Policijske akademiji v Tacnu v ponedeljek, 16.12.2019 podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. Med 26 policisti in 13 občani je medaljo prejeli tudi občan Marko Maležič iz Ribnice.

30. julija letos je mlajši moški v bližini doma starejših občanov v Ribnici oropal žensko. Ta je obležala na tleh, storilec pa je pobegnil. Marko Maležič, ki se je takrat slučajno peljal mimo s kolesom, je dejanje opazil. Odločil se je slediti osumljencu in ga po 200 metrih tudi ujel. Skočil je s kolesa in osumljenca pozval, naj se ustavi in vrne, kar je ukradel. Ta se je res ustavil, a je takrat s tal pobral meter dolgo leseno palico in z njo udaril Maležiča, nato pa stekel stran.

Maležiča močan udarec ni ustavil – stekel je za njim, ga dohitel in zadržal, dokler ga s sredstvi za vezanje in vklepanje niso dokončno obvladali policisti s Policijske postaje Ribnica. Oškodovanko so zaradi padca odpeljali v Zdravstveni dom Ribnica, kjer so ugotovili, da ni utrpela hujših poškodb, pomoč pa je zaradi bolečin od udarca poiskal tudi Maležič.

»Marko Maležič se je brez oklevanja odločno zapeljal za osumljencem in ga s svojo vztrajnostjo in požrtvovalnostjo kljub močnemu udarcu ujel in zadržal do prihoda policistov. V svojem namenu, je vztrajal ne glede na to, da bi ga ta lahko huje telesno poškodoval. Tega se je Maležič nedvomno zavedal. Zaradi svoje odločenosti, da prime storilca kaznivega dejanja drzne tatvine, občan Marko Maležič prejme medaljo policije za požrtvovalnost,« so zapisali v obrazložitvi.

Komentiraj