Slovenija

Sedež Rika obiskali kriminalisti zaradi gradnje kanalizacije

Janez Škrabec, solastnik in direktor družbe Riko Foto: Ales Beno
Janez Škrabec, solastnik in direktor družbe Riko Foto: Ales Beno

Na sedežu podjetja Riko v Ljubljani poteka kriminalistična preiskava. Na podjetju so potrdili, da so jih kriminalisti obiskali ob 8. uri in da delo poteka normalno. Policija preiskuje naročilo gradnje kanalizacije.

Ljubljana – Predstavnica podjetja Polona Lovšin je pojasnila, da kriminalisti na sedežu podjetja pregledujejo dokumentacijo.

S Policijske uprave (PU) Celje pa so sporočili, da preiskave potekajo na območju PU-jev Celje in Ljubljana. Dve hišni preiskavi potekata na območju PU-ja Celje in dve na območju PU-ja Ljubljana.

“Kriminalistična preiskava poteka zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, v zvezi z vodenjem projekta javnega naročila za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v porečju reke Drave. Preiskava je v tej fazi usmerjena v zbiranje obvestil in pridobivanje dokumentacije v zvezi z omenjenim projektom,” so pojasnili za MMC.

Sporna gradnja kanalizacije
Župan Občine Muta Mirko Vošner je potrdil, da so kriminalisti zjutraj obiskali občinski sedež. Seznanili so ga s preiskavo in z eno od uslužbenk opravili delovni sestanek. Po Vošnerjevih besedah preiskava poteka tudi v občinah Radlje ob Dravi in Vuzenica.

Da so ga obiskali kriminalisti, je potrdil tudi Darko Sahornik, ki je bil koordinator projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Drave. Povedal je, da so kriminalisti želeli dokumentacijo v zvezi s tem projektom in da jim jo je tudi predal. Obisk pri njem so že zaključili, je še povedal Sahornik.

Dobrih 37 milijonov evrov vreden projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – Zgornja Drava, v katerem je sodelovalo pet občin od Dravograda do Selnice ob Dravi, so v času gradnje komunalne infrastrukture in čistilnih naprav spremljali številni nesporazumi.

Med drugim so se dela v občinah Muta in Vuzenica zavlekla zaradi več zapletov. Najodmevnejši je bilo izkopavanje domnevno spornih jaškov konec poletja 2013, ki ga je izvajalcema del, družbama Riko in Pomgrad, naložila gradbena inšpektorica, a je bila kasneje njena odločba odpravljena in postopek ustavljen.
Vir: rtvslo.si

2 komentarja

Komentiraj