Slovenija

Romi v Kočevju do smrti pretepil 39-letnika

V nedeljo, 19.2.2012 okrog 12. ure se je na bencinskem servisu v Kočevju zgodil srhljiv zločin. Skupina moških, oborožena s palicami in sekirami, je napadla moškega, ki je zaradi poškodb umrl.

Pretep na bencinskem servisu v Kočevju

Pretep na bencinskem servisu v Kočevju

Kočevje – V nedeljo, 19.2.2012 okrog 12. ure se je na bencinskem servisu v Kočevju zgodil srhljiv zločin. Skupina moških, oborožena s palicami in sekirami, je napadla moškega, ki je zaradi poškodb umrl. Policija je prijela več oseb. Že ponoči se je 10 ljudi pretepalo na dveh različnih lokacijah.

Že ponoči se je v Kočevju zgodil pretep dveh skupin, na dveh lokacijah, o čemer smo poročali. Pretepalo se je deset ljudi. Srhljiv obračun pa se je danes, 19.2.2012 okrog 12. uri zgodil na bencinskem servisu. Skupina moških je s palicamii in sekirami napadla moškega, ki je zaradi hudih poškodb umrl.

Boris Zupanc mlajši z ženo Tatjano in sinom

Boris Zupanc mlajši z ženo Tatjano in sinom

Napadeni je bil na servisu skupaj s soprogo in otrokom, ko ga je obstopila skupina napadalcev. Hudo poškodovanega 40- letnika so prepeljali v ZD Kočevje, kjer so ga poskušali reaninmirati, a so bile poškodbe prehude.

Oče Boris Zupanc

Oče Boris Zupanc

Pustna nedelja je v Kočevju v črno zavila člane številne družine nadvse priljubljenega in podjetnega ter, kot takšnega ga poznajo daleč naokrog, poštenega upokojenega tamkajšnjega Roma Borisa Zupanca. Pred družinsko hišo v Mahovniku se je kmalu po poldnevu v vrstah zbirala množica objokanih znancev in prijateljev:

»Boris, tvoje srce in krhko zdravje bo zdržalo to veliko bolečino, ki so ti jo zarezali pokvarjeni ljudje, ker ti zavidajo, kako vama lepo gre,«

je glava družine sprejemal sožalje ob smrti sina Borisa – Boba.

[oglas tip=”160×600″]Po naših neuradnih informacijah je policija izvedla obsežno iskalno akcijo za napadalci in naj bi jih prijeli pri Trati, kjer je romsko naselje. V iskanje se je vključil tudi policijski helikopter. Neuradno naj bi policisti odvzeli prostost petim oz. šestim osebam in so jih odpeljali v Ljubljano. Po naših neuradnih informacijah gre za Rome, ki prihajajo iz romskega naselja pri Mlaki blizu Kočevja.

Že pred meseci oz. septembra lani smo poročali, da so nekateri Romi oboroženi in so bili s tem seznanjeni tudi na PU Ljubljana. Tudi danes na Facebooku na profilih neuradno nekaterih pridržanih še vedno vidimo razkazovanje “domačega” orožja.

Ob 17. uri so informacijo o smrti napadenega potrdili tudi na ljubljanski Policijski upravi:
Policijsko upravo Ljubljana so okoli 12. ure obvestili o pretepu, v katerem je bilo udeleženih več oseb, zgodil pa se je v bližini ene izmed trgovin na Ljubljanski cesti v Kočevju. Policija je z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja dogodka ugotovila, da je več oseb napadlo 39-letnika, ki je pri tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je umrl.

Policisti so začeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev kaznivega dejanja, so sporočili z ljubljanske policijske uprave in dodali, da so več osebam odvzeli prostost. Okoliščine dogodkov sicer še preverjajo. Kraj dogodka sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Podatki ob 14.10h__________________________________________________
Neuradno je šlo za obračuni med Romi. Po besedah očividcev naj bi se napadalci z več vozili pripeljali na bencinski servis, s seboj pa naj bi imeli kole in dve sekiri. Napadalci so napadli moškega, ki je bil že pred tem na servisu. Žrtev napada naj bi bil sin znanega romskega podjetnika iz Kočevja.

Informacijo o pretepu z udeležbo več oseb je za Radio Krka potrdil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Podatki ob 12.15h____________________________________________________
Neuradno naj bi bilo nočno pretepanje oz. pretepači povezani tudi z današnjim obračunom, ki se je zgodil okrog 12. ure na bencinskem servisu. Neuradno se je na bencinski servis s tremi vozili pripeljalo več moških in napadlo nekega moškega, ki je bi že pred njihovim prihodom na servisu. Neuradno gre za Rome, ki naj bi nadaljevali sinoči začeti obračun. Po naših neuradnih informacijah je napadeni utrpel zelo hude poškodbe.

Podatki ob 9.30h____________________________________________________
Minulo noč se je deset pretepačev dvakrat lotilo medsebojnega obračunavanja. Strasti so se po posredovanju policije umirile šele okrog 1. ure ponoči.

Kočevski policisti so imeli minulo noč polne roke dela. Okrog 23. ure se je zgodil pretep v Štalcarjih, kjer sta se sprli dve skupini vročekrvnežev. Nekoliko kasneje pa se je obračun istih dveh skupin preselil v obrtniško-gospodarsko cono Kočevja, kjer je deset pretepačev nadaljevalo z začetim.

V pretepu so bile štire osebe poškodovane. Enega pa so policisti pridržali, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zoper vseh 10 pretepačev bodo policisti podali kazenske prijave.

Vir: radiokrka.com in slovenskenovice.si

4 komentarji

 • Romi so bili. Najprej so se včer zvečer v eni gostilni skregal in stepli, policija pa nič….
  pa so se preselili v drugo gostilno čez dve ure in se spet stepli, tok da jih je bila polna urgenca, policija pa – glej ga zlomka – spet nič, enmu so dal pihat, in to je vse….
  če bi jaz tiste šter pive viška spil, bi me zihr za 24 ur pridržali, oni pa ko se stepejo ko živali, pa se jih ne pridrži…
  no, danes je pa tale revež prišel tankat, tista gručica pa v treh avtih za njimi s koli in sekiro…..grdo je blo za videt….
  dons je pa tok specjalcev v kočevju, ko da bo vojna, pa cel popoldne polcajski helikopter mori nad mestom….

 • zakj spet na policijo!!!!! se vi zavedate da so te romi katere tolk zagovarjate bolj zščiteni kot kočevski MEDVEDI.!!!! DEJTE SE MALO VPRAŠAT KAJ DELA NAŠE SODIŠČE¨!!!!! IN DRUGI DRŽAVNI ORGANI!!!! ROMI SE VOZIJO V NOVIH BMW, MB, AUDI ITD….. IN DOBIJO ŠE OKROG 1.500 EUR SOCIJALNE POMOČI A NOBEDEN SE NE VPRAŠA OD KJE DENAR ZA AVTOMOBILE ITD…..

  ENI PA DOBIMO 160 EUR ALI PA MANJ PA MORAMO VSE POLOŽNICE PLAČAT OTROKE ŠOLAT ITD

  IN MISLIM DA VSEM SKUPAJ POLICIJA NIMA NIČ!!!!

Komentiraj