Črna kronika

V prometni nesreči med Ribnico in Kočevjem umrl 47-letni voznik osebnega vozila (9.11.2022)

Na glavni cesti med Ribnico in Kočevjem se je v sredo, 9. novembra 2022 okoli 11.20 zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili, udeleženi vozniki osebnega in tovornega vozila ter avtobusa. Voznik osebnega vozila je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznika avtobusa in še ena potnica pa sta se lažje poškodovala, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Policisti so ugotovili, da je 47-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Ribnice proti Kočevju, ko je na Dolenjevaškem polju v bližini odcepa za Gotenico iz neznanega razloga zapeljal na levi prometni pas, po katerem je v nasprotni smeri peljalo tovorno vozilo.

Voznik tovornega vozila se je umikal na desno, vendar je med voziloma kljub temu prišlo do bočnega trčenja. Osebno vozilo je nato odbilo še v avtobus, ki je vozil za tovornjakom. Po trčenju sta avtobus in osebno vozilo obstala izven vozišča.

Voznik osebnega vozila je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik avtobusa in potnica pa sta se v nesreči lažje poškodovala. Na avtobusu je bil prisoten še en potnik, ki pa se v nesreči ni poškodoval.

Policisti bodo o vseh okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo, so dodali na PU Ljubljana.

Zapis Gasilske enote RIbnica na FB

Danes smo skoraj sočasno posredovali na dveh dogodkih. Najprej nas je klical občan, kateremu je brezpilotni letalnik ušel izpod nadzora, se zapletel v krošnji drevesa ter obvisel približno 15m visoko. Gasilci smo občanu pomagali sneti dron s pomočjo lestve in teleskopske palice, dron pa smo ujeli v ribiško mrežo. Za postavitev dvigala ni bilo opcije, saj je teren na kraju imel prevelik naklon.

Med reševanjem letalnika pa smo prejeli še poziv o prometni nesreči, ki se je pripetila na Dolenjevaškem polju. Del ekipe, ki je bil po prvotnem pozivu še v gasilskem domu se je nemudoma odpravil na mesto nesreče. Šlo je za hujšo prometno nesrečo. Osebni avtomobil je oplazil tovorno vozilo in čelno trčil v avtobus, ki je vozil za tovornjakom. V vozilu je ostala ukleščena in hudo poškodovana oseba. Očividci so še pred našim prihodom iz vozila izvlekli osebo ter pričeli z oživljanjem. Gasilci smo skupaj z reševalci nadaljevali z reanimacijo, ki pa žal ni bila uspešna. Klican je bil tudi helikopter, vendar je bil kasneje preklican. Lažje sta bila poškodovana voznik in sovoznik v avtobusu, vendar nista potrebovala zdravniške oskrbe. K sreči je avtobus obstal sicer močno nagnjen na brežini, a na kolesih in se ni prevrnil na bok. V tem primeru bi nesreča lahko bila precej zahtevnejša za reševanje.

Gasilci smo na vozilih odklopili akumulatorje, posuli cestišče z vpojnim sredstvom ter nudili pomoč policistom in reševalcem. Na kraju je bilo prisotnih večje število reševalnih in policijskih vozil. Cesta je na tem odseku bila popolnoma zaprta več ur.

Gasilci izrekamo globoko sožalje svojcem umrle osebe.

Komentiraj