Slovenija

Program prireditev v mesecu decembru 2010 v Ljubljani

Ljubljana – December je mesec, v katerem Ljubljana še posebej zažari. Ne le zaradi izvirne svetlobne okrasitve mesta, ki že sama po sebi privablja številne obiskovalce, tudi zaradi pestrega, zanimivega in vsako leto malo drugačnega programa, ki poteka na ljubljanskih ulicah in trgih. V nadaljevanju si oglejte celoten program v mesecu december 2010 v Ljubljani.

Številni prebivalci Ljubljane in obiskovalci iz drugih delov Slovenje in iz tujine pa so tisti, ki Ljubljano naredijo tako zelo posebno. Nasmejani obrazi, stiski rok in lepe želje, vonj po kuhanem vinu in praženih mandeljnih, nostalgični lajnarji na ulicah, iskrice pričakovanj v očeh naših najmlajših… vse to je december v Ljubljani.

Za letošnji december smo pripravili privlačne novosti, zaradi katerih bo obisk mestnega središča še posebej lepo doživetje. Del  prazničnega sejma se seli na Breg in tako je  vzpostavljena prava »praznična promenada« od osrednje ljubljanske tržnice, preko  Prešernovega trga, Cankarjevega nabrežja do Brega. Tradicionalno sejemsko ponudbo bo dopolnil praznični knjižni sejem na  Mestnem trgu, posebno zanimivo pa bo tudi na novem Mesarskem mostu, kjer smo predvideli nastope uličnih gledališč. Vse to in še  več boste našli v nadaljevanju, kjer je program letošnjih decembrskih prireditev podrobnejše predstavljen. Skratka, december v Ljubljani bo čaroben. Nikar ga ne zamudite!

Program prireditev v mesecu decembru 2010 v Ljubljani (v pdf 650kB)

Komentiraj