Slovenija

MISS ŠPORTA 2011 je postala 22-letna Ribničanka Živa Viktoria Turk

Miss športa 2011 je Živa Viktoria Turk
Miss športa 2011 je Živa Viktoria Turk

Širša javnost in žirija sta za najlepšo športnico okronali 22-letno dekle iz dežele suhe robe Ribnice, ki sliši na ime Živa Viktoria Turk. Prva spremljevalka je postala Lara Amršek, druga spremljevalka Kristina Ilič, Miss fotogeničnosti pa Adela Dobrijevič.

Ljubljana – Znana je zmagovalka športno-lepotnega tekmovanja za naziv Miss športa Slovenije 2011. Širša javnost in žirija sta za najlepšo športnico okronali 22-letno dekle iz dežele suhe robe Ribnice, ki sliši na ime Živa Viktoria Turk. Prva spremljevalka je postala Lara Amršek, druga spremljevalka Kristina Ilič, Miss fotogeničnosti pa Adela Dobrijevič.

22-letna Ribničanka se ukvarja s konjeništvom, ki v Sloveniji ne sodi ravno med priljubljenejše športne panoge: “Zlasti dresura ni preveč popularna, saj ni tako zabavna, ni toliko akcije. A jaz želim dokazati, da je dresura lep šport, kjer imaš nadzor nad svojim telesom in nad konjem, kar je odličen občutek,” je o svojem poslanstvu, ki jo čaka v prihodnjem letu, povedala nova mis športa.

Že od mladosti v hlevu
Živo konji spremljajo že od mladosti, svojega ljubljenčka pa za zdaj še nima. Delo v hlevu ji ni tuje, na ta način se je priučila delovnih navad, ki jih pogosto zelo pogrešamo pri mladih. Ljubezen do živali kaže tudi s študijem veterine. Obiskuje 4. letnik. “Moje življenje se bolj ali manj vrti okoli, oprosti izrazu, dreka,” pove ob širokem nasmehu in doda: “Samo mislite si lahko, kje vse so že bile moje roke!

Dišave takšne in drugačne
No ja, za veterinarja nič takšnega, če roke zaidejo v kravo. Občutek? “Edinstven (smeh). Pozimi je zelo prijetno. Sicer pa sem imela ravno v petek kolokvij iz osemenjevanja. Na našem ‘faksu’ je večina punc, treba se bo kar sprijazniti, da to postaja žensko opravilo!” Fantom se vseeno ni treba ustrašiti, da bi Živa na zmenek prišla zaznamovana z vonjem hleva: “Imam fetiš na parfume. Trenutno mi najbolj diši Rose The One!

Na oder ni prišel lipicanec
Mimogrede, Živin fant je na sobotni prireditvi v Festivalni dvorani tudi navijal za svojo izvoljenko, ki je navdušila zlasti s predstavitvijo svojega športa, kar je vsako leto osrednja točka prireditve. Pomislili smo, da bomo na odru videli kar kakšnega lipicanca, toda črnolaska si je raje omislila kolegico, ki je upodobila konja, njuna jahalno-umetniška točka pa je požela velik aplavz.

Kdo so še zaznamovali prireditev?
Tudi sicer je bilo ozračje v Festivalni dvorani zelo sproščeno in ob koncu tudi navijaško, saj so nekateri gledalci sproščeno spremljali dveurno prireditev, ki sta jo vodila Ervin Čurlič in nepozabna skakalka v višino Britta Bilač. Lara Amršek, ki je uspešna v taekwondoju, je postala prva spremljevalka, Kristina Ilič (ukvarja se z nenavadnim športom baton twirlingom) pa druga spremljevalka. Za mis fotogeničnosti so izbrali Adelo Dobrijević.

Lea Perovšek s plesnih odrov med žirante
Naziv mis športa lahko pomeni lepo izhodišče za večjo prepoznavnost ali pa za nadaljnje lepotne izbore. Ajda Sitar, ki je zmagala leta 2009, je bila lani prva spremljevalka mis Slovenije Sandre Adam (obe sta blesteli tudi na sobotni prireditvi), medtem ko je lanska mis športa Lea Perovšek sodelovala v turnirju Zvezde plešejo in z Boštjanom Romihom prišla do velikega finala. Perovškova je bila letos v žiriji, pri čemer je zamudila nekaj minut, saj se je komaj vrnila s plesnega tekmovanja. Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe kolena se tako njena kariera nadaljuje.

Vir: rtvslo.si, T. O. Foto: siol.net

 

Komentiraj