Slovenija

Janez Škrabec je na lestvici najuglednejših direktorjev padel iz drugega na peto mesto

Janez Škrabec

Janez Škrabec

Ljubljana – Na lestvici najuglednejših direktorjev leta 2012, ki jo je za Delo pripravila družba Kline & Partner je Janez Škrabec iz Rika letos z drugega mesta padel na peto in sta se torej zamenjala z Arharjem.

[oglas tip=”180×150″]Škrabec, pravijo nekateri, je edini slovenski direktor, ki zavestno gradi svoj imidž in tudi po poslovnem ugledu je zelo visoko uvrščen.

Na prvem mestu pa je novomeška Krka oz. njen generalni direktor in predsednik uprave Jože Colarič. S petega se je na drugo mesto povzpel France Arhar, donedavni direktor UniCredit Bank, zdaj pa predsednik Združenja bank Slovenije. Tatjana Fink, glavna direktorica Trima, je bila tretja že lani, pred leti pa celo najuglednejša slovenska direktorica, Mirko Tuš, nekdaj najbogatejši Slovenec, pa se je tako kot lani po poslovnem ugledu uvrstil na četrto mesto, poroča danes Delo.

Na lestvici so se med prvo deseterico uvrstili še Franjo Bobinac (Gorenje), Žiga Debeljak (nekdanji prvi mož Mercatorja), Matjaž Gantar (KD Group), Jože Mermal (BTC) in Igor Marvič (Spar Slovenija). Med 50-timi najuglednejšimi direktorji pa z območja Dolenjske, Bele krajine in Posavja najdemo še prvo damo novomeške Adrie Mobil Sonjo Gole (na 14. mestu; na lestvici leta 2011 je bila na 28. mestu), predsednika uprave Revoza Aleša Bratoža, ki bo na tem položaju še do leta 2016 (na 26. mestu; visok skok, leta 2011 je bil na 88. mestu), in prvega moža Term Čatež Bojana Petana (47. mesto; padec z 32. mesta lestvice 2011).

Vir: dolenjskilist.si, M. M.

Komentiraj