Ribnica

Napoved – Vlada na obisku v ribniško-kočevski regiji in v Beli krajini

Obisk vlade na ribniško-kočevskem in v Beli krajini

Obisk vlade na ribniško-kočevskem in v Beli krajini

Vlada se bo danes (5.2.2010) mudila na obisku v Beli krajini ter v kočevsko-ribniški regiji. Premier Borut Pahor in ministri se bodo srečali z župani, gospodarstveniki in poslanci z območja, obiskali pa bodo tudi številne institucije in tamkajšnja podjetja. Vlada bo obisk v Kočevju začela z delovnim posvetom v Šeškovem domu, ki bo zaprt za javnost.  Popoldan se bo odpravila še v Belo krajino, srečanje z župani, gospodarstveniki in poslanci pa bo v kulturnem centru Semič.


Predsednik vlade Borut Pahor bo obiskal Grčo d.d., Snežnik d.d.  in Melamin v Kočevju, v črnomlju bo nekaj časa preživel v Livarju, čas si bo vzel še za Radio 1, v Metliki pa bo obiskal Kolpo d.d..

Minister za finance dr. Franc Križanič bo v Kočevju obiskal Intersocks in Podjetniški inkubator, v Metliki se bo ustavil v podjetju Beti, pogovor pa bo imel tudi z metliško županjo.

Minister za gospodarstvo dr. Matej Lahovnik bo obiskal Riko Kor v Ribnici, Iskro Kondenzatorji v Semiču in Tris v črnomlju, kosilo pa bo delovno z gospodarstveniki regije.

Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik bo obiskal Center za socialno delo Kočevje, imel bo delovno kosilo z metliško županjo, obiskal urad za delo v Metliki in tamkajšnji Dom počitka.

Minister brez resorja, zadolžen za lokalno samoupravo in regionalno politiko dr. Henrik Gjerkeš se bo v Kočevju srečal z župani Kočevja, Kostela in Osilnice, na občini Kostel pa si bo ogledal projekt Svet Kolpe.

Minister za pravosodje Aleš Zalar bo v črnomlju obiskal tamkajšnje okrajno sodišče, srečal pa se bo tudi s predsednikom Društva pravnikov Bele krajine, državni sekretar pa bo obiskal okrajno sodišče v Kočevju, občino Kočevje in oddelek tamkajšnjega okrožnega državnega tožilstva.

Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar in sodelavci se bodo mudili v Kočevju in Metliki, na Suhorju se bodo srečali tudi s predsedniki krajevnih skupnosti in krajani.

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo mag. Uroš Krek bo obiskal Gasilsko zvezo Kočevje, se ustavil v Škrilju, v Lokvah si bo ogledal skladiščni kompleks, nekdanjo vojašnico na Majerju v črnomlju, gasilski dom v črnomlju….Sledi obisk Otoka, ogled Dakote, srečanje s predstavniki občine Metlika…

Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič bo obiskal Riko v Ribnici, javni zavod za šport Kočevje in Ljudsko univerzo, vrtec Otona Župančiča v črnomlju, imel delovno kosilo, kjer bodo tudi romski svetniki. Potem sledi obisk srednje in osnovne šole v Metliki.

Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič bo obiskal Podjetniški inkubator Kočevje, Danfoss in Eki v črnomlju.

Minister za promet dr. Patrick Vlačič si bo ogledal prometno infrastrukturo v občini Kočevje, obiskal Stojno v Kočevju in imel delovni sestanek s predstavniki belokranjskih občin na temo prometa.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Milan Pogačnik se bo mudil v podjetjih Grča in Snežnik, se v Semiču z župani in sodelavci občinskih uprav celega območja pogovarjal o kmetijstvu….

Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs bo obiskala Upravni enoti Kočevje in črnomelj.

Minister za zdravje Borut Miklavčič se bo srečal z direktorjema zdravstvenih domov Kočevje in Ribnica ter predstavniki koncesionarjev ter direktorjema zdravstvenih domov črnomelj in Metlika ter koncesionarji.

Državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor mag. Zoran Kus bo obiskal Krajinski park Kolpa in občino Metlika.

Ministrica za kulturo Majda Širca bo obiskala Muzej Ribnica in Rokodelski center.

Minister brez resorja, zadolžen za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boštjan Žešk bo v Knjižnici Kočevje, generalni sekretar vlade mag. Milan Cvikl pa bo prisoten le ob 10. uri na delovnem posvetu v Kočevju.

Vir: radiokrka.com, dolenjskilist.si in radio1.si 

Komentiraj