Ribnica Slovenija

Podžupan Ribnice Aleš Mihelič postal državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo

Ljubljana, ministrstvo za infrastrukturo. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič. Foto: Nebojša Tejič

Ljubljana – Občina Ribnica obvešča, da je Vlada Republike Slovenije s 23. 3. 2020 za državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo imenovala ribniškega podžupana Aleša Miheliča. S tem se naši Občini obeta še boljše sodelovanje z Ministrstvom za infrastrukturo in zagotovo tudi napredek na področju prometa in energetike.

Aleš Mihelič se je rodil 14. 4. 1984 v kraju Nagold v Nemčiji. Po zaključeni srednješolski izobrazbi, program elektrotehnik telekomunikacij, je izobraževanje nadaljeval na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in pridobil naziv diplomirani inženir elektrotehnike.

Svojo delovno kariero je začel že v študijskem času, ko je delal na področju izdelave in montaže infrastrukturne železniške in cestne opreme v podjetju Tegrad, elektromehanskega razvoja komponent v družbi Danfoss Trata ter vodenja projekta na Fakulteti za elektrotehniko.

Poklicno pot je nato v letih 2013 do 2015 nadaljeval kot samostojni podjetnik, kjer je za dve večji družbi opravljal delo zunanjega strokovnega sodelavca ter bil zadolžen za izdelavo študij in analiz s področja energetskih sistemov, pripravo strokovne dokumentacije in vodenje projektov. V obdobju od 2016 do 2018 je vodil področje termoenergetike v družbi Iskra, ki je poleg energetike zajemalo tudi širši segment nepremičninskega upravljanja. V času njegovega vodenja je dosegel optimizacijo poslovanja, razširitev nabora storitev, dvig kakovosti produktov in storitev ter nekajkratno izboljšanje finančnega poslovanja.

V letu 2017 je ustanovil podjetje Mihelič in partnerji, d. o. o., ki se ukvarja z opravljanjem storitev in podporo gradbenim podjetjem pri delovanju v tujini, pretežno v Nemčiji in Avstriji, od konca leta 2018 pa je v podjetju zaposlen kot direktor družbe. V obdobju od ustanovitve do danes so v družbi poslovanje razširili in tako v svojem segmentu dejavnosti pokrivajo večino slovenskega tržnega deleža in presegajo načrtovane poslovne rezultate. Aleš Mihelič je v tem času podjetje organiziral do te mere, da zaposleni samostojno opravljajo vse poslovne procese, načrtovana pa je tudi širitev poslovanja na druge države.

Od začetka leta 2019 opravlja tudi funkcijo podžupana v Občini Ribnica. Zadolžen je za področje investicij in infrastrukturnih projektov, poleg tega pa deluje tudi na področjih optimizacije delovanja občinske uprave in javnih zavodov, digitalizacije procesov in strateškega načrtovanja razvoja lokalne skupnosti.

2 komentarja

  • Čestitke za imenovanje.
    Na novem delovnem mestu pa veliko uspehov, dobrih idej in pravih odločitev na infrastrukturnem – cestnem področju, z željo po izboljšanju tudi v naši regiji.
    lp Peter

Komentiraj