Ribnica

V ribniškem gradu so ob svetovnem dnevu zemlje zasadili štiri nova drevesa

Ribnica – V Ribnici so letošnji svetovni dan Zemlje obeležili z zasaditvijo novih dreves. Župan Ribnice Samo Pogorelc je v družbi direktorice občinske uprave Helene Mate, direktorja Rokodelskega centra Ribnica Tomaža Lovšina in direktorja Komunale Ribnica Bojana Trdana v ribniškem gradu simbolno zasadil rdečelistno bukev, divji kostanj, tulipanovec in javor, so sporočili iz občine in pozvali k skrbi za naš planet.

22. aprila obeležujemo Svetovni dan Zemlje, ki je letos potekal pod sloganom »Obnovimo našo Zemljo«, 27. aprila pa Dan dreves.

Ta dan je namenjen prav vsakemu izmed nas, da ozavestimo, da lahko pomembno prispevamo k okoljsko in podnebno bolj prijaznemu planetu. Svetovni dan Zemlje nas nagovarja, da si vsak dan lahko prizadevamo za trajnostno naravnan razvoj, zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet. Ljudje, živali, rastline – vsi smo del tega planeta, katerega vrednosti se v vsakdanjiku, kateremu vladata stres in naglica, premalo zavedamo. Prav ti dnevi so tako idealna priložnost, da se vsaj za trenutek zavemo kako čudovit dar je življenje na našem zelenem planetu kot je Zemlja.

Ob tej priložnosti in v ta namen je župan Ribnice, Samo Pogorelc, v družbi direktorice občinske uprave Občine Ribnica, Helene Mate, direktorja Rokodelskega centra Ribnica, Tomaža Lovšina, in direktorja Komunale Ribnica, Bojana Trdana, v ribniškem gradu simbolno zasadil štiri nova drevesa, ki imajo pomemben in odločilen vpliv na zdravje in dobro počutje vseh nas. Na točno določenih mikrolokacijah smo tako zasadili rdečelistno bukev, divji kostanj, tulipanovec in javor, ki se bodo zagotovo prav kmalu ponašali z izjemnimi krošnjami. Veseli nas, da so praznik Zemlje z nami praznovali tudi najmlajši, zato bi se ob tej priložnosti radi zahvalili vsem otrokom z Vrtca Ribnica in učencem ribniške šole ter obeh podružnic, ki so v počastitev svetovnega dneva Zemlje narisali čudovite risbe, ki krasijo ribniški grajski prostor. Imamo samo en planet, zato poskrbimo zanj!

Vir: ribnica.si, 

Komentiraj