Ribnica

V Ribnici začenjajo gradnjo medgeneracijskega športnega kompleksa

Medgeneracijski športni kompleks Ribnica

Ribnica – V občini Ribnica na mestu, kjer je nekoč stal Ideal center, začenjajo gradnjo medgeneracijskega športnega kompleksa. Gre za največji projekt v občini, gradilo bo podjetje Riko, v lasti Janeza Škrabca.

Ribniški poslanec Jože Tanko pa je v nedavnem intervjuju izrazil pomisleke glede cene, ki je res izredno visoka. Povedal je, da naj bi ta “po podatkih iz občinskega proračuna stal ogromnih 12 milijonov evrov, kar je en občinski proračun občine iz leta pred nastopom Janševe vlade”.

Ribniški župan Samo Pogorelc je za STA povedal, da bo projekt v prihodnje predstavljal medgeneracijsko, športno, kulturno, gospodarsko iz turistično stičišče občine. Prve hruške z betonom pa pričakujejo že ta mesec.

Na okoli 4500 kvadratnih metrih površin namerava občina urediti parkirno hišo, večjo večnamensko dvorano, manjšo kongresno dvorano, pisarne za mladinski center, startupe, delo od doma in društva, v naslednji fazi pa še športno dvorano s kavarno.

Gre za največjo občinsko naložbo v letošnjem in prihodnjih letih. Glavnino del bo izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje Riko. Z njim je občina avgusta lani podpisala pogodbo, vredno 11,8 milijona evrov. Od tega je občina pet milijonov evrov pridobila iz državnega proračuna.

Nekdanji propadajoči objekt Ideal centra je že odstranjen, izkopana je gradbena jama. Trenutno po besedah župana poteka njeno čiščenje, s prvimi gradbenimi deli pa bodo začeli te dni. Pravnomočno gradbeno dovoljenje za dela je občina pridobila pred dobrimi 14 dnevi.

Center bo po načrtih predstavljal medgeneracijsko, športno, kulturno, gospodarsko iz turistično stičišče občine. Zagotavljal bo ustrezne prostore za razvoj kulturne, športne, gospodarske in turistične dejavnosti. V njem bodo dobile prostore tudi različne nevladne organizacije.

Komentiraj